新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 7500martin

[CAS] 玩CAS就是這麼簡單 - Cary DMS-500 Digital Music Streamer

Cary 真係要請過d designer, d look .....
回復

can7 發表於 2017-6-18 10:29
Cary 真係要請過d designer, d look .....

又或者咁講, 坊間又有太多樣靚聲唔掂的產品!
回復

7500martin 發表於 2017-6-18 11:35
又或者咁講, 坊間又有太多樣靚聲唔掂的產品!

買黑色就乜都睇唔到  其實造工和機身都幾紮實和墜手㗎。個Mon一般都唔會著, 但著咗時質素不俗的。
聲靚唔靚很個人的,但一部呢啲CAS機應該係方便的,看來Cary是暫時小數掌握到呢啲機應該係點的廠商。
回復

can7 發表於 2017-6-18 10:29

其他牌子要請Cary的designers 如何設計一部 2 in 1 Streamer + Dac 應該的運作
回復

7500martin 發表於 2017-6-16 20:00
我都覺得真係好聲兼夠用,係稍嫌我當其時用他自家Apps 還未可以出到唱片封面!其他我自己就非常滿意!不 ...

Martin兄,我自己快路的tags包括album art 在Cary App顯示無問題
回復

geekee 發表於 2017-6-18 11:56
買黑色就乜都睇唔到  其實造工和機身都幾紮實和墜手㗎。個Mon一般都唔會著, 但著咗時質素不俗 ...

我承認當初我抱着瞧不起的心態來看待呢部機, 諗住人出佢哋又跟住出! 到開聲才知道誰是人出佢哋又跟住出!
回復

geekee 發表於 2017-6-18 12:07
Martin兄,我自己快路的tags包括album art 在Cary App顯示無問題

那麼可能當初我還未掌握得好!
回復

geekee 發表於 2017-6-18 11:59
其他牌子要請Cary的designers 如何設計一部 2 in 1 Streamer + Dac 應該的運作   ...

Streamer 只需support upnp/dlna, 根本操作己冇問題唔洗依賴廠介面。當然廠設計好d,supports 哂tidal , sportif, internet radio 就最好。
回復

can7 發表於 2017-6-18 19:24
Streamer 只需support upnp/dlna, 根本操作己冇問題唔洗依賴廠介面。當然廠設計好d,supports 哂tidal ,  ...

不是單單廠介面或upnp/dlna問題。。。 現在雖然係數字遊戲, 有幾多部2-in-1 streamer dac 何以不需要經電腦/NAS的USB port 拉條USB線去streamer的方頭USB-B輸入,就咁簡單經lan cable or wifi 可以食到 DSD64 to DSD512?甚至電腦/NAS也不需要求其插隻手指或2.5"硬碟在機前或機後的usb port都食到up to DSD512.   

Aurender A10 也是設計得很好的2-in-1 streamer dac
回復

geekee 發表於 2017-6-18 21:39
不是單單廠介面或upnp/dlna問題。。。 現在雖然係數字遊戲, 有幾多部2-in-1 streamer dac  ...

Geekee兄…有新軟件出啦,升左級未呀
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=482018738649525
回復

多謝Paul兄報料,upgrade 緊
回復

嘗試用不同方法玩盡部機
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=482018738649525
回復

geekee兄
可以免費試用roon 60天,去登記下

安裝roon教學
回復

請問這部機 support Qoboz streaming 嗎?
回復