新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 13004|回復: 58

[分享] Schnerzinger 1st party

劉美君UHQCD的亞熱帶少年,按此看片~Schnerzinger 用家開始搞party have fun 了, 對music 的熱情,只要有得玩,出錢,出車, 裝裝拆拆,有protector 出protector, 有線出線,還是玩得很開心, 是次測試Schnerzinger 各種protector 各自和合成的效果, 絕對癲喪,24w旦mono block 變左400w 石機power amp 但仍有旦味,喇叭變大左直情似Wilson 鐵甲威龍....這是自我感覺,認為太誇張的,希望你有機會聽哦...片上載唔到哦..vol 扭到11點好爽佢地居然12點,1點咁扭,最大扭到3點, 打大鼓爽到無倫,以前扭到11點己收工,再大都唔好聽,現在乾淨結實,充滿彈跳力,又唔會惡,鬆化易接受且keep 到線條,,足夠能量強大,又不會boom ,各自輪播帶來的碟,開心的時光過得很快,last 以劉美君的UHQCD 的 sub tropical boy 完結.

評分

查看全部評分

嘩!睇到都開心,請快D出下Report !!!

評分

查看全部評分

回復

diosanta 發表於 2016-12-30 03:57
嘩!睇到都開心,請快D出下Report !!!

上次Schnerzinger post 有師兄pm 我已有人order 左,亦有人已約了home demo 了..放假夾埋玩幾粒鐘,report??? 大慨現有系統幾百% ,係咁上下...

評分

查看全部評分

回復

Ho sin mo

評分

查看全部評分

回復

如我是樓主,幾大都先換喇叭和amp

評分

查看全部評分

回復

我都有和hksarac兄一樣的疑問,雖然我唔知Schnerzinger系統的實價,但相信一組Schnerzinger都夠換對喇叭,而帶來的改善應該會更正面吧!不過樓主可以試到這套神級器材,的確讓人很善慕.

評分

查看全部評分

回復

相信Schnerzinger這套野可買到ProAc D40R,音效大幅提升
回復

時代不同, 依家玩 HiFi 係玩線玩配件 主客掉轉咗.
回復

hksarac 發表於 2016-12-30 09:30
相信Schnerzinger這套野可買到ProAc D40R,音效大幅提升

尋日見威達D48R display都只係5萬幾,呢堆線一手價計,買多對都仲得。
回復

diamondblack 發表於 2016-12-30 09:42
尋日見威達D48R display都只係5萬幾,呢堆線一手價計,買多對都仲得。

D48R音效提升一定高好多
回復

hksarac 發表於 2016-12-30 10:04
D48R音效提升一定高好多

但可能輪到前後級控制力同推力唔夠玩D48R。

ProAc啲坐地其實難玩得好。

評分

查看全部評分

回復

無論用什麼amp, ,什麼線材, 什麽喇叭,都可以在原有level 大幅跳升,用家一定開心...因為我都用緊,也有去家訪,也是被毒者...

評分

查看全部評分

回復

回復

GREENSPAN 發表於 2016-12-30 09:39
時代不同, 依家玩 HiFi 係玩線玩配件 主客掉轉咗.

我之前同你同一個觀點, 依家太多垃圾週邊玩意, 我冇心攻擊其他品牌或者其他產品, 帶嚟嘅係改善啦定係改變呢?

自從喺將軍澳一個家訪嘅 protector demo毒到企唔 起身, 有機會 各位朋友 一定要親身試驗!!

評分

查看全部評分

回復

tjausw 發表於 2016-12-31 17:52
我之前同你同一個觀點, 依家太多垃圾週邊玩意, 我冇心攻擊其他品牌或者其他產品, 帶嚟嘅係改善啦定係 ...

都係同之前咁講,有機會home demo一定要去,要感受由0~100果種刺激!

評分

查看全部評分

回復

tjausw 發表於 2016-12-31 12:52
我之前同你同一個觀點, 依家太多垃圾週邊玩意, 我冇心攻擊其他品牌或者其他產品, 帶嚟嘅係改善啦定係 ...

聽個電腦界精英講過吓原理, 並非什麼新方法, 應承過唔大口, 所以唔講得, 而且我唔聽 digital, 所以對我冇乜影响!
回復

GREENSPAN 發表於 2016-12-31 21:34
聽個電腦界精英講過吓原理, 並非什麼新方法, 應承過唔大口, 所以唔講得, 而且我唔聽 digital, 所以對我冇 ...

就算係模擬系統一樣係非常之大改善, 有機會你應該試一試因為好多人未試過都唔知道自己系統原來仲有咁大空間可以改善。

評分

查看全部評分

回復

COP component protector 駁左cdt or dac,pre amp 會贏黑膠好多,但原來有34年黑膠玩家說COP 接黑膠 phono amp, 更powerful, 會令黑膠上天堂喎,COP 可接2部機,咁digital 同Analogue 都可以同時跳升,無冲突的

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-1-2 12:24
COP 駁左cdt or dac,pre amp 會贏黑膠好多,但原來有34年黑膠玩家說COP 接黑膠 phono amp, 更powerful, 會令 ...

如果我係屋企咁樣搞,我堅决相信太座會先送我上天堂。

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-1-2 12:24
COP 駁左cdt or dac,pre amp 會贏黑膠好多,但原來有34年黑膠玩家說COP 接黑膠 phono amp, 更powerful, 會令 ...

如師兄所言COP之功效:接上CD系統能KO黑膠,我有立即想試之心!

評分

查看全部評分

回復