新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: lamfatlun

[請教] 買左疑似流野Siltech

lamfatlun 發表於 2016-12-31 01:42
師兄,大家又Share下丫!
佢有俾單,擁袋同膠袋我…
個膠袋個model錯既…佢死話果時個sales俾錯佢…

睇睇下條線,好似無咁幼身...
回復

kkkiu 發表於 2016-12-31 11:40
道高一尺....如果要在二手市場上保障雙方,要有一個公正透明既平台......都好既,最終又係迫返大家去二手 ...

Yahoo 咁落bid ,登記老強(身份證)
回復

willip 發表於 2016-12-31 09:54
假到咁都得?我都領過3⃣️次嘢:
1) NBS PC
2) XLO interconnect

笨蛋......原來啲高層咁易受騙
回復

curtis9797 發表於 2016-12-31 14:29
笨蛋......原來啲高層咁易受騙

years
回復

張G7貼紙已經流
回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 01:23
其實拆左出黎都應該唔洗問幾多心都…

衰過小弟 DIY ...

PM 左旺電負責人既 WhatsApp 俾師兄, 師兄不如 send 張單俾佢 check 下, 張單假既話, 報警後警方可以經 ISP 搵到條友
回復

scholes530 發表於 2016-12-31 16:25
衰過小弟 DIY ...

PM 左旺電負責人既 WhatsApp 俾師兄, 師兄不如 send 張單俾佢 check 下, 張單假既話,  ...

咁如果條友死口話自己都係受害者呢?
回復

Keewang 發表於 2016-12-31 16:31

無需要為對方著想

如果同一個 ISP 一直使用不同戶口名在 R33 放野, 表面上已經難以解釋

只要確定有多過一單係假野 (即非單一事件) 的話, 條友已經需要向法官解釋

回復

好多謝咁多位師兄咁support!
晏啲返屋企再同大家講多啲野!
回復

支持報警拉人

評分

查看全部評分

回復

willip 發表於 2016-12-31 09:54
假到咁都得?我都領過3⃣️次嘢:
1) NBS PC
2) XLO interconnect

咁後尾點算呀Will師?
回復

wilmerworkshop 發表於 2016-12-31 04:03
如果連單都假,已經係詐騙,可以報警

馬sir,等多儲多D子彈先!
回復

Keewang 發表於 2016-12-31 16:31

咁咪一路叫佢拎出證明囉,佢又買2手既咪拎出pm既短訊囉...其他證據,提供唔到版起訴睇個官信唔信佢   應該洗底褲多
回復

wuying908 發表於 2016-12-31 10:28
師兄你所講果個係唔係r33台果個long33 人兄呀? 其實我都係SILTECH 用家,果日我朋友都打算幫佢買,見$1000 ...

就係佢條_ _ _ _ _ 喇!
條友有鋪位都賣假野咁L夠疆既?
不過宜家最大問題唔知有咩證據去拉佢!
師兄有咩高見?
回復

wuying908 發表於 2016-12-31 10:33
g7 770l 既芯係應該係單支銀結晶內含k金物料, 線身很粗扭紋性很強

wuying師,啱呀!
其實我都搵過好友借過770L Jumper對照過!
完全都唔L同既....
WhatsApp Image 2016-12-31 at 6.15.28 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2016-12-31 at 6.15.28 PM (2).jpeg
WhatsApp Image 2016-12-31 at 6.15.28 PM.jpeg
WhatsApp Image 2016-12-31 at 6.15.29 PM.jpeg

評分

查看全部評分

回復

wuying908 發表於 2016-12-31 18:05
咁咪一路叫佢拎出證明囉,佢又買2手既咪拎出pm既短訊囉...其他證據,提供唔到版起訴睇個官信唔信佢 {:1_690 ...

佢話係o係旺角音響買既!
我話個袋點解寫770i既,喇叭線同Jumper都係L而唔係I架喎.....
佢話Sales拎錯俾佢!
真係當我傻仔...不過我真係傻仔左....
回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 18:09
就係佢條_ _ _ _ _ 喇!
條友有鋪位都賣假野咁L夠疆既?
不過宜家最大問題唔知有咩證據去拉佢!

其實大家都覺得,事不關己 己不勞心....其實之前我幫襯過佢,不過係得鴨記唔係間間都係良心商店.....佢比我感覺係專擋人,所以幾年幫襯一次,買野佢都成日只講佢既機係非常新淨保養得好好..咩機都係咁講  (依d題外話)

其實果日係洗衣粉台想搵番台naim 既舊機款來玩下,我是知佢較多英國歐洲機款放售,見到有一個人既文法同佢很相似,我就在r33問過依個long33既人,後來whatsapp佢就認得佢既頭像,不過賣假野真係幫理不幫親.........

long33
刪除 | 出售:Meridian 506 24bit CD Player 英國製造     
你好,請問你是否在鴨x街尾上樓的音響店,之前賣很多naim cdp ?        long33

佢回答番我

刪除 | 鴨街145 1/f 上樓的音響店   
鴨街145 1/f 上樓的音響店
whatesapp...NO .. 6606 775x .... 謝 謝 您!!
long33
會員
119.xxx.xxx.48        16-12-30 15:47

鴨街145 1/f 上樓的音響店
----------------------------------------
師兄....有Naim CDS + CDPS 第一代旗舰CD机
有 CD X        long33
會員
218.xxx.xxx.23        16-12-30 09:04
鴨街145 1/f 上樓的音響店 9788817x        long33
會員
218.xxx.xxx.23
回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 18:18
wuying師,啱呀!
其實我都搵過好友借過770L Jumper對照過!
完全都唔L同既....

因為我都掂過依個model 既喇叭線, 應該jumper 都係一邊咁粗,但我睇佢果條好似線皮字都刻出來...
佢話佢走水貨返大陸,依d假野佢點會唔知丫..你果條明確靚仔好多,洗粉台 而家都唔知買咩好
回復

lamfatlun 發表於 2016-12-31 18:22
佢話係o係旺角音響買既!
我話個袋點解寫770i既,喇叭線同Jumper都係L而唔係I架喎.....
佢話Sales拎錯俾 ...

lam師兄你唔係錯,因為你未用過依個model,你都係好心之德..唔信依條友....
佢咁講先最笨, 跟單睇cctv , 大廈加店舖,睇番當日,同埋佢扮傻多啦, 上個佢店度,佢d 英國機咩都係用原裝雞線多.....佢生意真係好差, 假線淘寶可能一佰幾拾....

評分

查看全部評分

回復

wuying908 發表於 2016-12-31 18:26
因為我都掂過依個model 既喇叭線, 應該jumper 都係一邊咁粗,但我睇佢果條好似線皮字都刻出來... ...

其實我一起懷疑我就send有PM俾佢地個Admin,不過冇人複之嘛!都成個星期lu~
回復