新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: AS881

[電源線] 忍唔住還是要寫吓條Furutech DPS4!

Agassi 發表於 2017-2-7 16:23
881師兄,想請校你是否用六角壓接鉗壓線同線耳?因為搵咗好耐都買唔到六角壓接鉗,五金鋪賣果D全部都係一點 ...

五舊水一把一d都唔貴! 在日本買有好d都千元!
回復

Thanks, starck c hing, will try to find the pincers in yellow in Ap Liu Street.
回復

條DPS4真係咁神級 ?
如果比後級用夠唔夠力水 ?
條線收低頻夠唔夠快 ?
thanks

我考慮緊入DPS4夾NCF頭
定係入條二手CRYSTAL DREAMLINE
回復

westwood 發表於 2017-2-9 10:30
條線收低頻夠唔夠快 ?
  1. 二手CRYSTAL DREAMLINE
複製代碼
當然是呢個
駛考慮
or why not both
DPS4實賣到
回復

westwood 發表於 2017-2-9 10:30
條線收低頻夠唔夠快 ?

問題係依家有返DPS4嘅貨喇?
回復

入咗,好正。
聽咗樓主心得,思前想後,都係用了 NCF 頭尾頭,跟你上了金叉不用銠叉。

評分

查看全部評分

回復

嘩!條綫响 r33 已經有人放啦!
係咪有嘢呢?
回復

lulu 發表於 2017-3-9 23:42
係咪有嘢呢?

唔好咁諗! 有人放唔一定質數問題! 幾靚嘅機咪一樣有人放!
回復

條DUCC確實非常有韻味 但在我套器材用後節奏慢晒 無左高低起伏的變化
所以最重要夾機
回復

lulu 發表於 2017-3-9 23:42
係咪有嘢呢?

連官網都無條線資料,如果真係咁得點會無資料量產。有無人出信問過官網究竟條線係唔係古河出。
回復

coody 發表於 2017-3-10 01:14
連官網都無條線資料,如果真係咁得點會無資料量產。有無人出信問過官網究竟條線係唔係古河出。 ...

條先好用. 真係俾到貨你咪得囉. 人地又冇揸支槍逼你去買. 係D人自己走佢俾錢搶曬D貨. 作為老闆都只能表示無奈呀. 一個願打一個願挨.

如果真係覺得買佐唔開心可以上來放. 我好相信好多人搶住收. 我就第一個報名. 我自己得一條表示唔夠用.
回復

hscar 發表於 2017-3-10 01:31
條先好用. 真係俾到貨你咪得囉. 人地又冇揸支槍逼你去買. 係D人自己走佢俾錢搶曬D貨. 作為老闆都只能表示 ...

以下我講嘅嘢,只係我覺得咁睇,無意得罪任何人!
如條綫真係咁正,為何連官綱都無資料,每件事情必有因,但乜因,我真係唔明?
香港啲貨比人搶哂,就係响綱上寫到好得,條綫幾千話同幾萬嘅廠綫平手,咁就有人信,唔買就執輸,
所謂各花入各眼,各人要求不同,心中把尺亦不一樣,我當日都有去地庫,見到仲有貨,老闆比個價仲好筍添,攪到我心郁郁,但最後都無買,點解?可能我無錢啦!
哈哈!都不知是福是禍……
回復

Willwing 發表於 2017-3-9 23:58
條DUCC確實非常有韻味 但在我套器材用後節奏慢晒 無左高低起伏的變化
所以最重要夾機 ...

會唔會係唔夠current 行佢同未夠時間run in?
回復

lulu 發表於 2017-3-10 02:10
以下我講嘅嘢,只係我覺得咁睇,無意得罪任何人!
如條綫真係咁正,為何連官綱都無資料,每件事情必有因 ...

唔洗諗得太復雜, 線在地庫有售就得啦, 即係唔係求其舢舨充炮艇, 呼唔呼壚te出我唔理啦, 線身寫咗係咪係咯, 唔去考究了!好用覺得啱用就得咯!
正如個個話佢要夾50ncf至好聲,可能我就係唯一-個條線夾個最cheap頭先覺得啱聲嘅人,音響係好個人的, 冇绝對嘅!
多人放二手,就會以為條線唔得, 冇人放二手,又會疑問係咪只係純吹,跟本冇人買, 諗多咗喇!
就算呢度D人吹到D嘢上天, 你都諗諗是否信得過?自己衡量是否值得去試?!呢度亦有太多人出report話點好點好, 但你又有見唔見佢自己有用?用來用去佢咪又係用番自己嗰幾件嘢
有說服力的, 係自己都買黎用, 商業社會,利益行先呢!
回復

AS881 發表於 2017-3-10 06:31
會唔會係唔夠current 行佢同未夠時間run in?

係喎,可以試吓插電熱水煲煲吓,火數大又自動恆溫,會自動煲。
回復

其實lulu兄既問題我都有同樣疑問
之前見到呢個po之後都有d興趣買來diy, 剛啱早排去日本玩, 搵過d音嚮舖, yodobashi, bic cam, 都見唔到有, 問店員又話未見過呢個型號既線, 之後又到台灣做野, 又去問音嚮舖, 同樣未見過.
所以覺得呢條線好神秘, 推測Furutech係可以custom made線材比客戶, 所以有d型號係市面上搵唔到.

至於好唔好聲, 真係見仁見智, hifi 呢味野, 個個要求唔同, 至緊要聽得開心, 玩得放心   
回復

其實賣緊幾皮甚至更貴價既線材, 我又唔係好信間間(brand)都有能力做線, 估計都係設計好之後搵線廠做(OEM), 而Furutech就係其中一間所謂OEM廠.
回復

hscar 發表於 2017-3-10 01:31
條先好用. 真係俾到貨你咪得囉. 人地又冇揸支槍逼你去買. 係D人自己走佢俾錢搶曬D貨. 作為老闆都只能表示 ...

友台有條放連頭尾古河FI-50NCF6"都係標$6800,你仲等乜?
回復

coody 發表於 2017-3-10 13:12
友台有條放連頭尾古河FI-50NCF6"都係標$6800,你仲等乜?

從來都冇玩過其他台.
回復

謠言止於智者. 我閃喇. 你地繼續
回復