新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 13245|回復: 42

[請教] 有無師兄用緊Duelund線材?

聽過有人改喇叭改機用Duelund Cap, 啱啱知佢都有出線, 幾有興趣不過有D另類
如果有師兄用過或者用緊, 可唔可以請教下條線點,咩聲底?
duelund_version1_closeup_0.jpg T2CG4fXi4NXXXXXXXX_!!281828507.jpg
皮包頭?
回復

包皮頭
回復

仲有條仿西電的,好平。ching 寫錯英文商標啦,應該系Duelund

評分

查看全部評分

回復

吾知典解我即刻諗起「美聯」條片

評分

查看全部評分

回復

平凡人 發表於 2017-1-13 11:07
仲有條仿西電的,好平。ching 寫錯英文商標啦,應該系Duelund

多謝晒,即刻改返
回復

bigpun1975 發表於 2017-1-13 11:07
吾知典解我即刻諗起「美聯」條片

講起又好覺
係一揸片先啱....... 得一條片就唔update啦
回復

Hungmo 發表於 2017-1-13 11:14
講起又好覺
係一揸片先啱....... 得一條片就唔update啦

我都係睇左兩次咁多 費事吾小心比個女睇到
回復

bigpun1975 發表於 2017-1-13 11:16
我都係睇左兩次咁多 費事吾小心比個女睇到

Google Drive....
回復

杜兰方芯5N金银合金油浸真丝编织单支线
0.35mmx4.65mm   1600元1米

代用户特制作RCA信号线:

一 :  沿用在欧洲评价非常高,口碑誉满天下Duelund原厂线RCA油浸头,此头绝对是革命性设计,用原始瑞士铜上24K金,丹麦手工打磨纸管,要经过60天油浸和20天来回不断风干。Duelund线绝对要配上这油浸RCA头头,原厂测试阶段塔配了众多欧美日名牌头都达不到完美声音,唯有Duelund亲自上阵开发.   

二:  上最好焊锡-JENSEN银锡。

三:   12年手工焊接师傅功力尽情发挥!

1米RCA           6800元1对

1.5米RCA         9800元1对

2.代用户特制作XLR信号线:配美国原装进口 CARDAS  XLR 铑白金平衡头 ,上最好焊锡-JENSEN银锡。12年手工焊接师傅功力尽情发挥!

1米XLR           10500元1对

1.5米XLR         15000元1对

3.代用户特制作音箱线:配美国原装进口 CARDAS   顶级铑白金Y叉 ,上最好焊锡-JENSEN银锡。配德国VIABLUE 避震网。12年手工焊接师傅功力尽情发挥!声音真是深深震动心灵!发烧20年好久没有听过这么动听的声音!

2.5米音箱线            17800元1对

3.0米音箱线             20800元1对
回復

hksarac 發表於 2017-1-13 12:05
杜兰方芯5N金银合金油浸真丝编织单支线
0.35mmx4.65mm   1600元1米

多謝hksarac大哥

不過我想知有無師兄用過. 代理寫緊係話佢掂到識飛
回復

刁鯪好嘢嚟
比你提一提,原來我仲有百幾尺頂級版3.0用淨咗……

評分

查看全部評分

回復

westdoor 發表於 2017-1-13 12:29
刁鯪好嘢嚟

剩都剩百幾尺,勁!
回復

westdoor 發表於 2017-1-13 12:29
刁鯪好嘢嚟

淨都咁多,你可以開鋪啦
回復

神風怪盜kid 發表於 2017-1-13 14:13
淨都咁多,你可以開鋪啦

舖頭同我攞貨
回復

Duelund好東西吖!十幾年前DIY喇叭用過佢嘅電阻同電容。之前玩對Harbeth,就做咗套3.0 Jumper來用,音色貴麗動人,巧正㗎!
回復

幾百呎真係好勁,驚呆
回復

la1209 發表於 2017-1-13 14:59
Duelund好東西吖!十幾年前DIY喇叭用過佢嘅電阻同電容。之前玩對Harbeth,就做咗套3.0 Jumper來用,音色貴 ...

電容做分音,比起Mcap supreme,音色如何??
回復

hksarac 發表於 2017-1-13 15:04
電容做分音,比起Mcap supreme,音色如何??

Zellaton 同 Kaiser 都有用過佢D銀箔電容做分音
聽講好有貴氣
回復

電容做分音 貴過好多入門喇叭...
回復