新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 27287|回復: 194

[官方活動] [花絮及討論區] 線材新世代-[SCHNERZINGER]

上星期六剛完結的SCHNERZINGER試聽會完滿結束, 等我分享番當日的相片先啦.

話說上星期四, 我諗住上聲望同店長TONY夾一夾今次個SHOW個SHOW流程, 點知上到去見到見到MICHAEL已經坐左喺皇帝位SET機.

MICHAEL見到我, 二話不說就捉住我影左幅靚相添.

果日佢都攪到17:00先趕住去HOME DEMO, MICHAEL做事實在親力親為. 為左星期六的EVENT, 佢的確花左兩日時間為大家擺位調聲呢.

星期六我同百事佬同豬賓一行三人好早就到達聲望音響, 諗住早少少可以同D器材影下相片先, 點知MR. MICHAEL比我們還要早到, 因為佢要繼續為大家SET到套機最靚聲為止.

等佢SET完機, 我地先有機會影下今次為大家示範的器材.

開場都係我鎗王作開場白

之後就到聲望代表TONY出場為大家簡介今次的示範器材.

至於今次主角MR. MICHAEL和聲望EDWARD就為大家詳盡介紹主角SCHNERZINGER的歷史與技術.

中途Michael示範關掉所有Protecter, 聽一首歌, 再開番, 又聽多首.
IMG-20170114-WA0002.jpg 30.jpg

第一場和第二場, 都有好多網友已經使用SCHNERZINGER, 所以MR. MICHAEL更邀請他們分享一下使用SCHNERZINGER的心得與經驗.

由於為次的示範會, 主角SCHNERZINGER所使用的技術太先進, 所以有好多會員都襯MICHAEL喺度, 即事發問一D佢地唔明的問題.

最後當然要黎番幅大合照啦.

每場大合照完, 好多會員都對SCHNERZINGER好有興趣, 捉住MICHAEL詢問呢.

鎗王後記:

我去過聲望音響好多好多次, 每次配搭的器材線材都價值不菲, 今次的試聽會令我上了更新一課, 全套SCHNERZINGER 2000系列, 出黎的聲音真的可以用嚇人一跳的感覺, 果然夠HIFI, 高傳真. 如果要我用四個字形容SCHNERZINGER 2000系列, 我會用-[極速直接]. 當然本身這套組合已經好淡味. 加埋2000後, 只會在速度與像真上綿上添花. 果份密度感同真的樂器沒有兩樣. 真係好堅.

未聽過SCHNERZINGER的網友, 我建議你地快D打比TONY預約啦.

------- 完 -------------

評分

查看全部評分

唔知有幾多人報名home demo呢

評分

查看全部評分

回復

Skycam 發表於 2017-1-14 17:52
唔知有幾多人報名home demo呢

我剛才見一樓好多人排隊

評分

查看全部評分

回復

感謝板主俾我後補參加活動
回復

試聽會聽到好舒服,自然好真實嘅聲!
真係好有興趣,但近黎大出血,要等等荷包復完,再Demo就大鑊
回復

神之道具

評分

查看全部評分

回復

有兩位綱友即場毒發!

評分

查看全部評分

回復

小弟有幸今日第一場聽.多謝各位招呼.
回復

喜見代理引人 Ref 2000 系列
回復

感謝Hiendy, 聲望 安排 和 Michael 的講解,
時間真係唔夠, 第二場時間比較多, 但AB 都只比較 有和冇 protector 的分別, 如能夠AB單獨一隻protector 便更好

評分

查看全部評分

回復

首先多谢鎗王安排 难得有中英文解说 对产品有进一步认识
另有C兄提出问题,都得到厂家回答。
回来一星期都听了几套超级组合:。
毎套都有超水准
听完示範,没话可说 得二个字
落定。[attachimg]758368

評分

查看全部評分

回復

有用protector 同無用真係相差好大, 用了後現場感立體感馬上升班.

評分

查看全部評分

回復

avantgardeTony 發表於 2017-1-14 20:10
有兩位綱友即場毒發!

好似話想要比錢即刻攞走....法國明我同佢在樓下傾計,心急到...佢俾手機d 相我睇, 這幾天去了5,6處show room 聽嘢,只有這裹有3D, 高低贏哂,啱佢聽云云...Michael 話我這星期重有十幾處demo 要用....睇來一樣要落訂了...

評分

查看全部評分

回復

JL0330 發表於 2017-1-14 21:58
感謝Hiendy, 聲望 安排 和 Michael 的講解,
時間真係唔夠, 第二場時間比較多, 但AB 都只比較 有和冇 prote ...

一隻同無, 爭40%, 兩隻.......到七隻同無咪爭幾百% 囉, 你聽唔到火車變左垃x車嗎??home demo 可要求做一次比你聽的....

評分

查看全部評分

回復

科技, Schnerzinger 走在前面, Atomic bonding 是一部1億歐羅的鑄線機...資料來自廠家介紹...
洋槍vs 刀劍
可能鑄到爛銅線靚聲過7N 銀線,當然佢用料是銅加合金....原理是電子在金屬的原子運行時...要一粒一粒咁傳.但互相之間尤如一桶冰的冰粒,要跳跳跳,很多廠家找不同物料填補這空隙,例如冷凍, 但始終原子要在不同物料間,跳跳跳,Atomic bonding 是將這些冰粒融掉,再雪返佢做一塊過的冰, 電子通過便,暢通無阻, 速度不會拖慢,頻寬不會收窄...這部機是軍用,Schnerzinger 有licence可以用,愈高grade 線材處理時間,例如ref 2000要300小時, 頂班extreme 10000便要1230小時了,網站有圖表,處理分別..,..全世界只有佢地有喱部機,你做唔到,學唔到..亦跟唔到佢, 睇唔到尾燈..
grid 電處加防低頻干擾,lamps, 電器...EMI 對付高頻侵襲 wifi, 手機.....
這便是科技...你個人健康受影響, 還有套hifi 其實只發揮到5,6成...被EMI,RFI, 幹掉了..
器材加擺位相得益彰, 平到六萬, 貴到千萬皆通用...一用即升% 斷幾十計, 還你器材本來十成功力.....Schnerzinger 全餐,the whole family, 會將功力升到百幾甚至二百幾, 講都冇人信...
Michael,和佢醫生client, 帶住EMI travel, 日頭放hifi 正中,晚上放睡房..你上下左右的鄰居的wifi, 手機,電磁波保護埋你, 瞓覺瞓得好啲,精神好的,頭痛小的, 唔信可以試下,重有歌仔聽下添........補藥黨...

評分

查看全部評分

回復

之前見到Hiendy一個又一個post 講呢隻品牌既野,但係其他地方鮮有提及,心中已有眾多問號。難得Hiendy 安排到一場活動比大家親身體驗,仲估唔到聲望請埋廠方代表過黎講解,真係慶幸自己有份參與其中。

自己對一眾protector 最有興趣,示範後用同唔用真係分別好大,嗰種分別同換左啲器材一樣, 最明顯係立體感、臨場感、細節等等好左好多,可能換左好多貴價線材、器材都未必做到咁既效果。

同Michael 傾完,protector 可能幚到我一直困擾我多年既問題,可惜呢排自己嗰度安排唔到home demo,唔知幾時再有機會~~

評分

查看全部評分

回復

wallwong 發表於 2017-1-15 09:40
之前見到Hiendy一個又一個post 講呢隻品牌既野,但係其他地方鮮有提及,心中已有眾多問號。難得Hiendy 安排 ...

如要Michael 親自操刀,下次我睇怕8月AV show 後...這裏的先頭部隊有你friend 的, 已可以隨時涂毒到你...Avant-garde 都得喎....有信心嘅,或者不用home demo, 好似法國明咁....

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-1-15 03:07
一隻同無, 爭40%, 兩隻.......到七隻同無咪爭幾百% 囉, 你聽唔到火車變左垃x車嗎??home demo 可要求做一 ...

家中老細唔鍾意買野, Home Demo 比較難約, 不過, 我都訂左grid protector,
六星期後, 要偷運回家玩

評分

查看全部評分

回復

JL0330 發表於 2017-1-15 10:52
家中老細唔鍾意買野, Home Demo 比較難約, 不過, 我都訂左grid protector,
六星期後, 要偷運回家玩 ...

師兄我同你一樣訂左grid protector.  偷入境比較容易。

評分

查看全部評分

回復

這些神器精彩非常,早幾日多謝tjausw師兄和Michael 帶來共兩台protector,安裝好後即時便知龍與鳳,尚未試多其他型號,我用行動證明,會訂購幾個!

評分

查看全部評分

回復