新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11492|回復: 15

[黑膠系統] 氣.....全部都係氣

IMG_8866.JPG IMG_8864.JPG
新置的Air Force 3 用了一段時間,各方面都好滿意。只可説是個音響架未如理想,之前訂了一件2寸厚黑麻石,只可說是有改善。今次買入一件日本Herz 氣浮板就可以反映Air Force3的真正威力。件Herz 板淨重51kg可承載60kg,可抵抗2-3Hz震盪!氣浮盤真空氣吸再加氣浮板,背景靜如深海。無論細緻及大動態的分析力都是前所未有。就算用一個普通唱頭播放,都好似連升幾級的感覺!玩黑膠的朋友千萬不要睇少承架對音質的影響!

評分

查看全部評分

Billy
我都諗緊 Air Force 3 ,可以 pm 價錢(及哪裡)嗎?
Thanks !
回復

恭喜Billy 投資成功,又進一步完善系統
回復

加多少少直接上 Accurion i4 零震台,效果更佳,i4 是五萬幾

評分

查看全部評分

回復

樓主,你的防震台是 DT 定還是 3DT 型號呢?
回復

adktk 發表於 2017-1-15 18:02
樓主,你的防震台是 DT 定還是 3DT 型號呢?

我個係DT 6050M
回復

香港有代理?
定還是日本訂返黎呢?
加拿大 Herzan 會唔會平 D D 呢?
回復

咁大塊, 連solidsteel 6.3頂層板都唔夠!
回復

平平地用Acoustic Revive RAF-48算啦
回復

請問尼塊氣浮板去邊度買?
回復

Billy 兄,
可以 pm 價錢和哪裡嗎?
回復

hohoiho 發表於 2017-1-17 00:23
Billy 兄,
可以 pm 價錢和哪裡嗎?

我件Herz日本網上買回來,原價大約JPD300,000!
可以參考
http://www.herz-f.co.jp/lineup/16_AUDIO.pdf

http://www.emtech.com.tw/Herz.html
回復

Billy 發表於 2017-1-17 15:01
我件Herz日本網上買回來,原價大約JPD300,000!
可以參考
http://www.herz-f.co.jp/lineup/16_AUDIO.pdf

Thank you very much, Billy hing.
回復

師兄,想請教下你,你的氣浮板是用什麼氣源,電動壓縮機還是手動泵,一次加氣可以用多長時間,謝謝
回復

飞轮陀 發表於 2017-3-9 18:07
師兄,想請教下你,你的氣浮板是用什麼氣源,電動壓縮機還是手動泵,一次加氣可以用多長時間,謝謝 ...

手動打氣,之後唔使再理佢。現在板面加咗粒平水珠,方便睇平水!上次打氣都成個月前,一啲都冇漏氣。
回復

明白了,謝謝師兄
回復