新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3505|回復: 10

[附件] 又再一次證明有時系統配合比件附件級數高低更重要!

話説早幾日身痕, 見自己有套Furutech FI-11/M (Cu) spare 冇用過, 就諗住將條Siltech 270P power cord個原裝wattgate 320頭換成一對FI-11, 連續run 了5日, 最後都係要打回原形! 整体覺得收緊了! 泛音少了, 尾音短了! 冇咁耐聽! 雖然我都知wattgate 320都唔係差, 但Furutech應好佢小小呱!
以上純粹係我自己個人聽感!
例如有個位(牛去牛)換到幾靚嘅pc, 出來都係過唔到耳, 硬係要用番條90's 的美國Belden 跟機線先ok! 換邊條都死! 萬試萬靈!

評分

查看全部評分

昨晚亲测,在teac tn-300和naim xs2之间用1000人民币的nordost blue heaven信号线,在11点音量位有可闻的底噪,还不算小,而27人民币的秋叶原rca转din线,没有噪声,现在在大陆咸鱼上卖nordost
回復

點解唔用佢
回復

有呀! 成套機都有用咗好多隻呀! 只係咁啱屋企揾到對Furutech Cu 咪用咗佢咯!
回復

AS881 發表於 2017-1-15 23:48
有呀! 成套機都有用咗好多隻呀! 只係咁啱屋企揾到對Furutech Cu 咪用咗佢咯!  ...

呢隻係我source PC至愛
仲有R0牆插
回復

師兄,呢隻係乜嘢插頭?連Oyaide網址都冇嘅
回復

billylwc 發表於 2017-1-16 11:43
師兄,呢隻係乜嘢插頭?連Oyaide網址都冇嘅

004限定版
去Oyaide Online shop 限定品就有
回復

係呀! 呢隻嘢我好推薦! 我成套機用咗好多了! 再加埋R-0配成一set
鐘意佢無鍍層, 接片只作抛光到鏡面般晶亮
回復

Hungmo 發表於 2017-1-16 12:02
004限定版
去Oyaide Online shop 限定品就有

香港有冇得買?定係要上網買?
回復

billylwc 發表於 2017-1-16 14:06
香港有冇得買?定係要上網買?

香港應該無得賣
回復

唔係一味用高級就一定夾聲,我有個朋友用線世界白金usb都不及吉威usb 今夾聲好聽
回復