新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3810|回復: 9

[黑膠碟] 各位師兄請小心review 33.com 網名phiippachu的賣家

各位c hing小心此人在review33.com 網名phiippachu的賣家 “林憶蓮畫碟LP”   

" 出售: 林憶蓮 畫碟 LP
#1 [phiippachu], 17-01-13 10:37
回覆 | PM會員
價錢 HK$: 1400
林憶蓮 放縱 畫碟 LP
好質素
$1400

因無暇回覆PM, 有意請PM必須留電話,否則不回覆,敬諒 "

事缘上星期五(13号)早上看到以上賣家放售憶蓮首張圖案大碟,即時pm並於下午對方來電作實星期日(今天)下午在深水埗交收,但今天到站前(MTR)致电给他(9070-534x),冇回應!出閘後whatsapp他,他有回答了,但答案是“代朋友放售,现朋友收回,如再有貨会聯絡…………),其實星期五晚(13号)已覺他“靠唔住”,通話中他表示價錢set平咗$200,但因我已pm,言語間似為了那區區小數耿耿於懷,並想我即晚從屯門(我身處嘅地方)去到ssp 7:00 pm 才$1400交易,我曾whapsapp表示如大家是但一方反口,後果自負!

這賣家之行為比“坐地起價”更差,如我山長水遠從天水圍,元朗,屯門等地方去到深水埗才空手而回…………而之前一声通知都冇!真的憤怒+無奈!
以上全屬事實之全部,並冇虛假陳述,我冇見過對方,和他從無過節,冇必要陷害,抵毀他,只想各位熱愛唱片,CD的師兄有所警惕!

https://hk.f1.page.auctions.yaho ... KILN8?u=seanxcheung

巧合地,yahoo拍賣有一隻極極極相似的呢幾日放售中,當然,我不敢武斷............
回復

stanleytse1129 hing, noted, thanks
回復

呢條友係33同 Facebook都有賣碟。佢有幾個帳戶 FB: Johnny Chan
冇信用 + 冇品,賣貴碟都不多講。
又話有問題可以搵佢,又話自己唔會賣完就算,叫我放心買喎。
點知 whatsapp 唔覆,電話又唔接。真係好冇品!!!
PS: 只怪自己冇check清楚。
回復

Samsung88 發表於 2017-1-17 16:46
呢條友係33同 Facebook都有賣碟。佢有幾個帳戶 FB: Johnny Chan
冇信用 + 冇品,賣貴碟都不多講。
又話有 ...

C hing:多謝報料,其實我之前完全不知道他是誰,如你sure「他」就是Johnny chan,我有些印象,應該曾和他交易過,D碟嘅質素一般,大多數頗舊,而且facebook的買賣谷名是什麼 '28二手黑膠CD唱片交易所'..........
互聯網雖然方便了很多人,但言而無信,放飛機的敗類亦真的太多...........
回復

1] 出售: 王靖雯 LP
價錢 HK$: 1900
王靖雯 無奈那天 LP
內外好質素, 無詞
$1900
因無暇回覆PM, 有意請PM但必須留電話,否則不回覆,敬諒
(找真正享受音樂的買家,最基本要求正常人一個,否則請勿滋擾,謝謝!
本人亦無暇爭議,更不會長篇大論浪費無謂時間自製文章自娛一番。)
本人還會有其他好碟陸續放售,可供參考, 謝謝!」

#又來了⋯⋯仲「分身」或「搵條友」嚟中傷我,什麼投訴王,睇到我Facebook 等等..........哈哈哈,Facebook 只供大家放閃,投什麼訴???

回復

FB: Johnny Chan
电 :9070-xxx1
回復

回復

Mr Johnny Chan~facebook……28二手黑膠CD唱片交易谷.
回復

Johnny chan,我有些印象,應該曾和他交易過,D碟嘅質素一般,大多數頗舊,而且facebook的買賣谷名是什麼 '28二手黑膠CD唱片交易所'..........之後曾着他幫手找千嬅的“狼來了”,他說现貨已賣,還說來日方長………结果不了了之………
回復