新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: tjausw

[品牌] SCHNERZINGER 同好會

tjausw 發表於 2017-6-11 15:32
其實同一樣,新款前面有開關只係方便熄LED, 唔駛吓吓去掹火牛。

因為後來訂多幾個,排埋一齊就唔同樣.....我有 ocd...

評分

查看全部評分

回復

starck 發表於 2017-6-12 18:24
因為後來訂多幾個,排埋一齊就唔同樣.....我有 ocd...

在拖板那邊開關也可...

評分

查看全部評分

回復

有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎?
回復

Thmok 發表於 2017-6-13 03:18
在拖板那邊開關也可...

無息機㗎,由得佢著燈。
回復

sugarman88 發表於 2017-6-18 18:59
有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎? ...

試過, 另一個牆蘇和厨房,一樣有效,但近hifi, 把聲我鐘意的.

評分

查看全部評分

回復

sugarman88 發表於 2017-6-18 18:59
有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎? ...

Sugarman兄,我第一次試嘅時候,係放咗個grid入廚房,完全冇連到系統任何有關連部份,都目定口呆,原來咁都有料到,之後先再放回系統。不過就冇特別去比較相差幾遠。

評分

查看全部評分

回復

The reason I asked because Michael sent me this reply -
Please also try the GRID PROTECTOR on another outlet, maybe other side of the room.. never connect same outlet than you hifi system.. always separately !
回復

sugarman88 發表於 2017-6-19 09:42
The reason I asked because Michael sent me this reply -
Please also try the GRID PROTECTOR on anothe ...

相信Michael想俾你知,唔需要插同hifi sys有關連嘅outlet都係可行。至於放邊道較好聲,就要自己試。
回復

Skycam 發表於 2017-6-19 12:45
相信Michael想俾你知,唔需要插同hifi sys有關連嘅outlet都係可行。至於放邊道較好聲,就要自己試。 ...

放邊都好聲,不過放第二度,人地唔知你有個grid 嘛, 聲有d 改變,但整體無負面,插第二度一樣即刻聽到改善,24小時穩定,其實只想比你知,全屋插邊都得咁癲喪之嘛..

評分

查看全部評分

回復

我有點以為他説放另一處比較好聲的
回復

sugarman88 發表於 2017-6-19 20:24
我有點以為他説放另一處比較好聲的

所以一定要用家自己揾出答案, 全屋邊個電掣最好聲,戓最啱心水的聲

評分

查看全部評分

回復

Thmok 發表於 2017-6-27 01:38
所以一定要用家自己揾出答案, 全屋邊個電掣最好聲,戓最啱心水的聲

個個都唔同聲,個個都靚聲,祇不過係揾出自己最鍾意的,最啱心水的,我不會用好些或差些來形容  

評分

查看全部評分

回復

Changsan 發表於 2017-6-28 16:29
個個都唔同聲,個個都靚聲,祇不過係揾出自己最鍾意的,最啱心水的,我不會用好些或差些來形容   ...

Schnerzinger 2nd party ,Grid protector, Reference 3000 RCA, SPDIF + Cleaner, Reference2000 + booster
回復

boys456 發表於 2017-7-16 04:01
Schnerzinger 2nd party ,Grid protector, Reference 3000 RCA, SPDIF + Cleaner, Reference2000 + boost ...

2nd party, 春江花月夜, please press here~
回復

回復

boys456 發表於 2017-7-16 04:23
2nd party, 杜塞尼小夜曲,please press here~

2nd party 最後一夜, please press here~
回復

boys456 phone videos:
http://www.youtube.com/playlist? ... dSXPCQNjWdVxu88UqXU]
boys456 phone shoot play list, please press here~
回復

復多左,編輯一個。
回復

Hi 各位師兄,唔知係呢度回復啱唔啱,隨口問多句,有無師兄升級,剩多條入門1000RCA
咁架,想試試。又唔想等。。哈哈,唔好意思!!thx a lot and pls pm!
回復

raymond_yeah 發表於 2017-7-18 00:29
Hi 各位師兄,唔知係呢度回復啱唔啱,隨口問多句,有無師兄升級,剩多條入門1000RCA
咁架,想試試。又唔想 ...

R1000 五月份才出, 訂左都分分鐘未收貨,唯有快訂吧.
回復