新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: DigitalMana

[測試報告] P.6更新: USB小玩具大測試(JB,Regen,iFi iUSB3.0,iPurifier2, w4s ...

精彩文章
回復

美國發燒友,明顯燒壞左個腦。。。 一個micro iUSB3 就ok啦
回復

DigitalMana 發表於 2017-1-20 11:41
美國發燒友,明顯燒壞左個腦。。。 一個micro iUSB3 就ok啦

實在太誇了,5產6色嘅係咩黎?
回復

DigitalMana 發表於 2017-1-19 15:37
照我所知,micro iDSD 是有 iPurifier (一代)的功能,iPurifier 一代是沒有USB信號再生功能。我的建議 ...

係呀!iFi廠自己都話iUSB power+ ipurifier2差不多等如新usb3.0, 我都係咁加ipurifier2用。

但係我經左iusb power, 再經ipurifier2入dac, 同經過ipurifier2先去iusb power再入dac唔知有冇分別
我估其實可能一樣!
回復

mufans 發表於 2017-1-20 11:50
係呀!iFi廠自己都話iUSB power+ ipurifier2差不多等如新usb3.0, 我都係咁加ipurifier2用。

但係我經左i ...

最好聲的接法是要看你部DAC用不用USB電。

如果DAC用USB電(市面上大部分DAC):
PC > iPurifier2 > iUSB Power > DAC.

如果DAC不用USB電
PC > iUSB Power > iPurifier2 > DAC.

回復

DigitalMana 發表於 2017-1-20 14:43

咁返去試ipurifier行先,thanks師兄補充!
回復

DigitalMana 發表於 2017-1-20 14:43

用緊micro iusb + ipurifier
有升級空間嗎?
回復

如果是第一代iUSB,我建議升級就加個iPurifier2;當然如果想豪d就直接上micro iUSB3.0。  
回復

我想問如果買了micro iusb3.0,再加iPurifier2出來的效果明顯嗎?thx
回復

kitjai0 發表於 2017-1-20 18:53
我想問如果買了micro iusb3.0,再加iPurifier2出來的效果明顯嗎?thx

如果已經有micro iUSB3.0, 那就不需要iPurifier2啦

不過iFi在美國剛剛推出了iSliencer,好像是插在電腦端的東東,等我研究研究先 。。。

http://ifi-audio.com/portfolio-view/accessory-isilencer3-0/

hummm… 有ANC,有趣。。。
回復

DigitalMana 發表於 2017-1-21 09:33
如果已經有micro iUSB3.0, 那就不需要iPurifier2啦

不過iFi在美國剛剛推出了iSliencer,好像 ...

我都想知道尼件嘢可否和IFI Micro USB 3.0 一切用!? 我亦曽買過AQ Jitterbug, 插左落music server一端高頻好似有roll off!
回復

@Keane0828 @kitjai0

用左雙頭USB線未? 未用就可以試下用,一個幾抵玩的升級
回復

DigitalMana 發表於 2017-1-21 11:27
@Keane0828 @kitjai0

用左雙頭USB線未? 未用就可以試下用,一個幾抵玩的升級 ...

雙頭USB線
回復

師兄! 你条双頭USB線係乜牌子!?
回復

7500martin 發表於 2017-1-21 17:11
師兄! 你条双頭USB線係乜牌子!?

朋友牌
回復

回復

朋友做的, 用左2,3年了
回復

Keane0828 發表於 2017-1-21 21:48
朋友做的, 用左2,3年了

坊間選擇真的不多!
回復

7500martin 發表於 2017-1-21 21:49
坊間選擇真的不多!

應該係銅線
回復

7500martin 發表於 2017-1-19 12:40
師兄! 多謝你的寳貴意見! 真係要俾個 like你! 現在用iFi USB 3.0其實都已經非常滿意! 尼幾千銀改善已抵得 ...

今日忍唔住去買micro USB 3加雙頭,一插上去開聲。
未煲過下已好過之前好多,以前只用jitter bug,  而家立體左丶低音潛低左丶分析力好左丶靜左好多所以聽多好多嘢。毛燥少好多!
好多謝幾位師兄推薦分享!thx!
煲好後應再有進展,之後再買lps供電。期待!

評分

查看全部評分

回復