新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: la1209

[分享] 忘了時間的鐘

blau.vol 發表於 2017-2-5 22:00
我唔知佢地charge 幾多., I send courier for collection from their workshop  last time for all of us ...

Thanks for the reply, Ben Sir.  I still have no access to pm so have to write here.  What to do if I want to buy one?
回復

tsqaure 發表於 2017-2-5 23:39
Thanks for the reply, Ben Sir.  I still have no access to pm so have to write here.  What to do if ...

Hi tsquare hing,

you may ping me at (852)3427-2308.   normally ,  we will buy the 50Ohm BNC to BNC  cable(1meter) as well.   I can arrange to do order for you with other chings.

Best,
Blau
VOLENT

回復

Very kind of you, Ben Sir
回復

Ching,

請問有冇比較过呢隻呀?  Rubidium Clock 都係10M 鐘 Yen110,000 → special price Yen 98,000 (tax included)
http://www.cybershaft.jp/a-products/a-products-rb.html  

Ching,
(**** 可以忘記它了!!!!
看过SPEC, 雖然呢隻係Rubidium Clock, 但都唔夠呢隻OCXO強...個OCXO的jitter細好多).

回復

blau.vol 發表於 2017-2-6 08:50

you may ping me at (852)3427-2308.   normally ,  we will buy the 50Ohm BNC to B ...

唔該晒Ben Sir. Nice to meet you today.
回復

blau.vol 發表於 2017-2-6 08:50

you may ping me at (852)3427-2308.   normally ,  we will buy the 50Ohm BNC to B ...

已經收到OP13. 謝謝, Ben Sir.

初報:
回到家中,二話不說就把OP13連接G-03X後馬上開机. 心理正疑惑怎確知OP13和G-03X合作冇瑕.
但一開声(都未等30分鍾熱身)....."哇"......

回復

已經收到Soul. 謝謝, Ben Sir
回復

多謝樓主介紹小弟都入左部玩下,用緊淘寶GPS金鈡,本對它很滿意,只嫌安置條天缐有點麻煩,現在部 Cybershaft 煲練中,下星期run in 夠200個鈡便見真章
回復

ap1117 發表於 2017-1-21 16:44
見到佢綱站有列出不同的相位差特性,其實有甚麼分別。應該點簡?

死佬, 買部10MX咪唔駛煩囉
回復

仲諗緊。因為我部MAN301唔食10M
回復

Csum123 發表於 2017-2-23 20:09
已經收到OP13. 謝謝, Ben Sir.

初報:

如果只駁一件器材,倒不如試試 Cybershaft 直入 Esoteric
回復

ap1117 發表於 2017-3-5 14:18
仲諗緊。因為我部MAN301唔食10M

Weiss就係無得比你玩Clock先好
回復

Weiss有得玩clock,食word clock,唔食10mHz master clock。
回復

MAN301有clock syn in架。我而家咪用緊部G02比個鐘佢攞。只不過佢唔受10M. 我唔知如果加個cybershift比個10M入G02對個jitter有冇幫助。講真G02裏面個晶震又真係
回復

ap1117 發表於 2017-3-5 14:44
MAN301有clock syn in架。我而家咪用緊部G02比個鐘佢攞。只不過佢唔受10M. 我唔知如果加個cybershift比個10 ...

先試後買啦
回復

去邊樹試?
回復

被毒到了,是否真是這麼勁,聯繫廠家說OP14可以定。
回復

aikai 發表於 2017-3-6 19:20
被毒到了,是否真是這麼勁,聯繫廠家說OP14可以定。

個鐘係對CD player 有正面反應,幅度則見仁見智,沒有AB test 的情況下,是否分別到 op13 op14則更難
回復

10M RB鐘入G02的路線是RB的10M直接pass G02的晶鐘 輸入到player嗎?
還是銣鐘訊號跟G02晶鐘訊號同步作用?
回復

tst123 發表於 2017-3-5 09:17
多謝樓主介紹小弟都入左部玩下,用緊淘寶GPS金鈡,本對它很滿意,只嫌安置條天缐有點麻煩,現在部 Cybersha ...

請問師兄OP-13同淘寶GPS鐘比較是否提升很多?我都用緊淘寶GPS鐘,考慮緊是否購入OP-13. 謝謝。
回復