新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7406|回復: 9

[電視機] 想買LG OLED 55E6P

想買LG OLED 55E6P ,有現在用家給點意見,畫質好嗎?
易壞嗎?
我都想知!

不過55B6P 好似啱我啲因為價錢同我唔睇3D

網上有好多人話LG個CS好差另到我買LG都有些保留
回復

sgb 發表於 2017-1-23 12:53
我都想知!

不過55B6P 好似啱我啲因為價錢同我唔睇3D

我開頭都係諗B6P,但聽聞佢個售後服務... 而家睇定D先
回復

不過OLED啲對比同色彩真喺好正!

除咗OLED之外下一個選擇係Quantum Dot不過好似三叔啲CS都唔係好得去邊
回復

我用緊E6P,未試過LG既CS所以不作評論(我都唔希望試)決定買果陣都係賭大細心態,但oled暫時只得佢揀,又無佢辦法...
如果等得,建議等今年新款E7P
回復

我兩三個禮拜前買咗55E6P....暫時OLED電視中買佢係唔會錯. 價錢比幾個月前平咗好多. 電視model年年轉,好難追倒咁貼.
回復

riku 發表於 2017-1-25 02:06
我兩三個禮拜前買咗55E6P....暫時OLED電視中買佢係唔會錯. 價錢比幾個月前平咗好多. 電視model年年轉,好難 ...

所以一部到位,可以頂耐小小啦,身痕另計
回復

E6 個樣真係靚仔啲嘅!都話晒係『Picture-On-Glass』

網上有啲Review話雖然E6同B6都係用同一個Display Panel但係E6個Colour Gamut和Graphics Processing係勁過B6。
回復

最後都是家裏Boss作最後決定 - Sony X9300!!
回復

kman 發表於 2017-1-27 22:28
最後都是家裏Boss作最後決定 - Sony X9300!!

最緊要一家人開心睇
回復