新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 16892|回復: 104

[分享] 你班友仔真係好鬼毒- ifi usb3.0, 雙頭蛇, ipurifier2

比你地毒左幾日, 今天終於忍唔住入手...

R0001625.JPG R0001627.JPG R0001629.JPG

評分

查看全部評分

快D試吓佢
回復

有冇老點你先?
回復

鎗王, 用左iusb3.0, 仲要用ipurifier 嗎?  點接法?
另可否PM 幾錢和邊到買?
回復

JL0330 發表於 2017-1-24 23:44
鎗王, 用左iusb3.0, 仲要用ipurifier 嗎?  點接法?
另可否PM 幾錢和邊到買?

我喺聲望買架, 價錢就上佢個網可以見到

回復

未試呀! 因為我仲借左d更毒既玩具返屋企...哈哈.
回復

版大中了cas毒....

上一代朋友用過有得有失,我也聽過有相同感受,能分享一下嗎?比起之前改善大嗎?
回復

餅主中了cas毒癮,越陷越深,好快黑膠盤在二手區出現
回復

呢隻好嘢, 聽過真係好大分別! 版主真識貨!
回復

Congratulation!
回復

咁其實乜情況要用雙頭USB線?
回復

Congratulation!
回復

有 iUSB3.0 就多数唔需要 iPurifier2。
小心双重過濾有 negative effect。
回復

CKKeung 發表於 2017-1-25 10:20
有 iUSB3.0 就多数唔需要 iPurifier2。
小心双重過濾有 negative effect。

同意呀!
版主仲有攞左咩玩具呀!
回復

kei8864 發表於 2017-1-25 01:14

上一代朋友用過有得有失,我也聽過有相同感受,能分享一下嗎?比起之前改善大嗎? ...

不如我叫毒力最勁既數字馬田出個POST啦.
回復

我昨日都同樣入手了。
不過小弟本身用緊LKS Dac,亦由Ben Sir改咗飛秒鐘同usb電。
咁仲用iusb 3.0有無用?
小弟的而且確聽到分別,但好友覺得重覆了所以質疑其效用。
請教各位大哥!
回復

I am talking to Ben sir on the same as this guy can use Roon and so the wife won't notice a change of user interface.

But I am actually thinking of the DX model so I can use AES without all the USB filtering for now.
回復

kei8864 發表於 2017-1-25 01:14

上一代朋友用過有得有失,我也聽過有相同感受,能分享一下嗎?比起之前改善大嗎? ...

其實所有usb filter/regen野都係有得有失
所以我寧願搞好source個part,再換條靚既usb線都唔會去加呢D filter野!
回復

racewong 發表於 2017-1-25 10:50
不如我叫毒力最勁既數字馬田出個POST啦.

我未試過上一代喎! 你知我電腦玩左幾耐㗎啦!? 不過尼一代我個人真心like! 家陣買個頂班插蘇頭都等於個件iFi USB 3.0啦!

評分

查看全部評分

回復

darkfrank 發表於 2017-1-25 12:16
其實所有usb filter/regen野都係有得有失
所以我寧願搞好source個part,再換條靚既usb線都唔會去加呢D fi ...

認同  因source很重要  願買条好的电源線供电腦rip歌用
回復