新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4509|回復: 39

[分享] 黑膠碟!!!!! 又愛又恨!!!!!

行過昌明, 本來只想買隻LALA LAND黑膠,

點知最終買左十幾隻膠先走得出唱片舖!!!!

Clazz music這間舖頭真係好毒, 上親去都要洗四五千先收到手。

不過每次上去都學左好多音樂知識, 老闆Elvies 真係一本音樂字典, 本地流行曲, 古典都好熟好熟, 又有套Hifi可以聽完先買, 又有部KLAUDIO幫客洗碟! 老闆超好人!

平時我攪Event D軟件, 好多都喺Clazz music入貨, 你地得閒就上去洗下錢啦! 哈哈

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D1

評分

查看全部評分

show me what 7 u buy la
回復

bigpun1975 發表於 2017-3-21 00:01
show me what 7 u buy la

IMG_20170321_41911.jpg IMG_20170321_49883.jpg IMG_20170321_54505.jpg IMG_20170321_669.jpg
回復

嘩! 衰得你呀! 咁鬼毒呀下! 叫我地上去咪即係想害我架啫. 到時荷包劏到一地血點算?
回復

好彩我唔膠
嗰三隻梅艷芳好吸引
回復

回復

LA LA LAND 好聲嗎 ? 好像賣 1xx
回復

1o1o 發表於 2017-3-21 10:16
LA LA LAND 好聲嗎 ? 好像賣 1xx

Lala land D歌好聽 , 但背噪略大
回復

Whitney幾錢? 嗰幾隻本地流行曲幾錢? 如果很貴就唔玩膠
回復

咁就五千幾啦, 最貴係三隻kogan, rabin and guitar
回復

dvdfan 發表於 2017-3-21 10:38
Whitney幾錢? 嗰幾隻本地流行曲幾錢? 如果很貴就唔玩膠

亞梅果D就貴少少, 不過佢果度既隻Condition好靚, 又洗埋碟比你, 有問題包換。

亞梅果D你預280 -320左右啦
回復

dvdfan 發表於 2017-3-21 10:38

大約都係三四百左右唱

本地果D就二百幾
回復

餅主,巧毒下喎!
回復

iwcer 發表於 2017-3-21 10:47
餅主,巧毒下喎!

有D新碟真係好少見, 見到咪要即刻買囉. 好似隻CHIE AYADIO LIVE, RODRIGO Y GABRIELA.

平時真係好少見到.....
回復

AV仔 發表於 2017-3-21 01:40
嘩! 衰得你呀! 咁鬼毒呀下! 叫我地上去咪即係想害我架啫. 到時荷包劏到一地血點算? ...

19:40開始, 豬賓介紹過CLAZZ MUSIC.
回復

racewong 發表於 2017-3-21 10:53
有D新碟真係好少見, 見到咪要即刻買囉. 好似隻CHIE AYADIO LIVE, RODRIGO Y GABRIELA.

平時真係好少見到 ...

請教下,其實新/舊版黑膠質素上有冇大分別呢?
回復

racewong 發表於 2017-3-21 11:00
19:40開始, 豬賓介紹過CLAZZ MUSIC.

鎗王你去元朗買1-2張舊碟和新碟比較都好玩
回復

smalltiger 發表於 2017-3-21 11:12
鎗王你去元朗買1-2張舊碟和新碟比較都好玩

張SIR果度咪買左囉. 不過元朗太遠, 我好少入去.
回復

iwcer 發表於 2017-3-21 11:06
請教下,其實新/舊版黑膠質素上有冇大分別呢?

如果你講新.舊版係講緊REISSUE的講,

質素上當然大分別啦.

但如果你講緊依家新出的黑膠, 就真係要睇下錄音或制碟公司了.

比較穩陣的LABEL你可以買AP, 三盲鼠...等等大公司出品.

回復

racewong 發表於 2017-3-21 12:02
如果你講新.舊版係講緊REISSUE的講,

質素上當然大分別啦.

可以留意下silkroad ,佢地嘅碟有質素
回復