新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: pepsiman

[喇叭] 你哋用緊咩天花喇叭?

smokeyduck 發表於 2017-5-18 22:39
i have just bought 3 pairs, 1 for surround  2 for atmos.

but haven't got time to install/set them ...

你在那裡買?
回復

from xtz website.

i have sent an email to their XTZ eu, they transferred me to XTZ China.  they quoted me with SF Express delivery cost from China.  so i banked in the money and they arrived 2 days after.

the price is a little cheaper than their website stated price.

also, i found that XTZ received very good comments and were described "under price".  so i believe it should be far better than my original first choice "JBL Control X".  as X is designed for outdoor use which means quite a number of resources have been spent on "outdoor" capability, without doubt the very famous "JBL" brand too.

評分

查看全部評分

回復

回:冇天花喇叭...部Amp 4歲大!

評分

查看全部評分

回復

fishbone8822 發表於 2017-5-18 12:51
我都想知T101 如何?

因依邊有個fd之前用T101, 話120hz分頻都拍邊...想問大家有冇試過?

其實主要貪T101體積上唔算太大隻,四隻掛上天花冇咁易俾海關大人嘈.....

暫時我未聽過有拍邊情況,不過可能因為音壓開得唔夠大.....同兩個小朋友一齊睇戲,音壓唔可能開得大

評分

查看全部評分

回復

pepsiman 發表於 2017-5-19 00:02
話時話,仲未去你新居聽馬仔添...

我都唔知道幾時先至可以使開晒兩個細路可以開機爆

評分

查看全部評分

回復

chrisclw 發表於 2017-5-23 09:22

你都係將部馬仔交比我,轉玩soundbar啦...
回復

chrisclw 發表於 2017-5-23 09:19
其實主要貪T101體積上唔算太大隻,四隻掛上天花冇咁易俾海關大人嘈.....

暫時我未聽過有拍邊 ...

完全明白有小朋友係爆片的天敵, 身邊也有fd因小朋友問題直頭退燒
自己仲叫有得睇都算好彩了, 剛先煩完入托問題....困擾左成個月...現在的家長好大壓力
一於要搵日洗開晒家人...自己係家爆呀.........減壓減壓

評分

查看全部評分

回復

smokeyduck 發表於 2017-5-19 09:24
from xtz website.

i have sent an email to their XTZ eu, they transferred me to XTZ China.  they q ...

睇嚟我都要向國內出發...
回復

fishbone8822 發表於 2017-5-23 13:30
完全明白有小朋友係爆片的天敵, 身邊也有fd因小朋友問題直頭退燒
自己仲叫有得睇都算好彩了,  ...

好彩我個細路已經唔細啫...
回復

lamfatlun 發表於 2017-5-19 12:47
回:冇天花喇叭...部Amp 4歲大!

係時候出手了...
回復

chrisclw 發表於 2017-5-23 09:22

使D錢就得啦...
回復

Le 隻啦。   用4隻一流

評分

查看全部評分

回復

咁你咪要買多部後級

評分

查看全部評分

回復

on1020 發表於 2017-5-26 17:54
Le 隻啦。   用4隻一流

呢隻都好似係in wall 喇叭,唔係咁啱使
回復

bigair 發表於 2017-5-27 12:22
咁你咪要買多部後級

尋覓中...
回復

期侍再來家訪
回復

下次家訪好希望有毛俾你睇...
回復

pepsiman 發表於 2017-5-29 16:37
下次家訪好希望有毛俾你睇...

要咕哩幫手開聲呀
回復

再睇下le 隻
回復

可以考慮一下JBL 12寸同軸, 可以爆到飛起. control_322c_forpr_front_r.jpg mtc_300bb12_backbow_nospeaker_z.jpg

如果嫌大可以諗諗隻8寸. control_328c_front_z.jpg mtc_300bb8_backbow_front_nogrill_r.jpg

我都係由8寸上12寸

評分

查看全部評分

回復