新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 17861|回復: 22

[BD播放機] 有感而發,對香港聲耀全音公司(oppo代理)的服務......唉

各位影音玩家,
小弟都好耐無出post了,今次真係屎滾無得忍!
不愉快的經歷唔係好想細數,
只係想提醒各發燒友如果對205有興趣而未買的用家(如要使用HDMI IN)真係唔使急住,
因為部oppo 205最大的問題係當HDMI IN接駁使用時聲畫是不同步,
當然唔只我買果部係咁,而係今天在聲耀的門市播放示範的205 (Apple TV -->205 HDMI IN)
都係聲畫唔同步,睇左幾分鐘都係咁情況。
我由電話查詢到羅部205上門市試機時,
都係同果位郭先生接洽的!
起初向郭先生查詢HDMI IN的聲畫不同步的問題時,
比我既感覺係部機一定無問題,有問題既係你未夠班同唔識玩!
咁我誠認我係普通用家而已(我無諗過觀星要識得宇宙大爆炸才有資格既)
今次真係「獲益良多」!!

記得呢個bug AVS Forum啲203用家都提及過。
回復

可能遲啲有firmware update 會解決呢
回復

ching,唔好勞氣,最緊要玩得開心,唔啱玩就賣鬼左畀我,就有眼睇啦
回復

chhanthony 發表於 2017-5-23 15:33
記得呢個bug AVS Forum啲203用家都提及過。

chhanthony兄,

可惜我就係無睇到!!
還有,講真句oY,
oppo廠方點會唔知自已產品有D咁重要既問題存在!
回復

Lunchbox360 發表於 2017-5-23 15:37
可能遲啲有firmware update 會解決呢

我都想係!!
回復

粟米湯 發表於 2017-5-23 15:52
ching,唔好勞氣,最緊要玩得開心,唔啱玩就賣鬼左畀我,就有眼睇啦

收到Ching,

不過勞唔勞氣唔關部機事,
係都係條"專家L"攪到件事複雜左姐!
至於賣畀你既話,看看緣份吧!!

回復

表示慰问!希望如有些师兄说的能升级固件解决问题。另外OPPO公司不是已服务周到热情著称吗?
回復

剛睇完一套戲又唔覺聲畫唔同歩喎
回復

henrykee 發表於 2017-5-24 01:12
剛睇完一套戲又唔覺聲畫唔同歩喎

你是否用HDMI IN看戲嗎?
回復

on99no 發表於 2017-5-24 09:26
你是否用HDMI IN看戲嗎?

yes. HDMI in and HDMI out
回復

雖然我無用過oppo機,但oppo俾我既感覺係「快」,所有bug都好快解決,耐心等一下吧...
回復

henrykee 發表於 2017-5-24 10:41

Why you watch movies with HDMI in?

I believe you only use HDMI in for external sources like PlayStation, Now TV etc?
回復

willip 發表於 2017-5-24 13:40
Why you watch movies with HDMI in?

I believe you only use HDMI in for external sources like PlayS ...

oh, i mean HDMI out
not in.

c hing you are really good at catching people's mistake. must be bored at work

評分

查看全部評分

回復

henrykee 發表於 2017-5-24 10:41

205的情況只在HDMI IN 時才聲畫不同步!!
回復

on99no 發表於 2017-5-24 15:03
205的情況只在HDMI IN 時才聲畫不同步!!

oic, then i never tried this part
回復

pepsiman 發表於 2017-5-24 11:26
雖然我無用過oppo機,但oppo俾我既感覺係「快」,所有bug都好快解決,耐心等一下吧... ...

pepsiman,

你個"快"字有點野喎!!
不過我都希望可以更新後攪掂問題!!

回復

on99no 發表於 2017-5-25 17:39
pepsiman,

你個"快"字有點野喎!!

這個「快」是真心的...
回復

我之前上去睇机問多句都唔想應你甘!
回復

hung 發表於 2017-5-26 10:33
我之前上去睇机問多句都唔想應你甘!

近排同D朋友傾開我呢單野,
原來呢條友一直都出名
無服務,"西"態度!!
回復