新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: greenleo

[分享] 分享一件黑科學產品Acoustic Revive RR-888

888比起777是有一些進步:
波形の正確性”と“より広い低域ノイズ
Google translate: 比精度更广泛的“和”波形低频噪声
回復

greenleo 發表於 2017-5-29 01:12
多謝Diamond 師兄的回覆。

我記得有人曾經告訴我888比起777是有一些進步的,不過忘了,因為當時真的全不 ...

最緊要用得開心.
回復

tsqaure 發表於 2017-5-29 01:30
888比起777是有一些進步:
波形の正確性”と“より広い低域ノイズ
Google translate: 比精度更广泛的“和” ...

Google過吓呢句嘅出處,其實係positive feedback嘅一篇外國英文review。我其實對篇review個正確性有啲懷疑,佢話777being phased out由888代替明顯與事實不符,佢提AR話888對比777有改善,但其實888同777係唔會喺AR網站同時間出現,777只喺日文網,888只喺國際網,話係AR講,我自己覺得同來歷不明無乜分別。
回復

greenleo 發表於 2017-5-28 08:05
多謝Hungmo 兄的提示:
有無又平又好的LPS 介紹?。

我用Jay's老虎魚工作室牛仔
都應該用咗2年幾
係佢間淘仔舖買
回復

diamondblack 發表於 2017-5-29 07:31
Google過吓呢句嘅出處,其實係positive feedback嘅一篇外國英文review。我其實對篇review個正確性有啲懷 ...

據說其實777同888係一樣, 除咗個膠殼
888只係海外版, 日本無得賣
回復

Hungmo 發表於 2017-5-29 09:56
據說其實777同888係一樣, 除咗個膠殼
888只係海外版, 日本無得賣

我覺得係,雖然我未見過廠方正面確認。

888無記錯只係777推出後幾個月之後出,同以日本人好嘢留俾自己嘅慣性,講件堅啲嘅只係銷海外視乎有啲唔合常理。
回復

diamondblack 發表於 2017-5-29 09:59
我覺得係,雖然我未見過廠方正面確認。

888無記錯只係777推出後幾個月之後出,同以日本人好嘢留俾自己嘅 ...

888應該上年出, 就係因為同777差價大, 台灣代理好醒自己加料(Telos貼紙)先出街賣, 如果唔係多數買返777
回復

diamondblack 發表於 2017-5-29 00:05
777係日本國內版,888係國外版。

有說888比777較強力,係真定假就不得而知。 ...

Thank you 原來係咁。
回復

Hungmo 發表於 2017-5-29 10:03
888應該上年出, 就係因為同777差價大, 台灣代理好醒自己加料(Telos貼紙)先出街賣, 如果唔係多數買返777 ...

即係有貼紙就好聲D?
回復

原諒我多嘴, 呢舊野俾偉大祖國拆解了

以1/10 價錢賣緊, 效果相差無機, 因為其實是十分LOW TECH
回復

Midnighteye 發表於 2017-5-29 11:07

以1/10 價錢賣緊, 效果相差無機, 因為其實是十分LOW TECH ...

schumann resonance pulse generator本身唔係新奇嘢......
回復

diamondblack 發表於 2017-5-29 11:09
schumann resonance pulse generator本身唔係新奇嘢......

係囉, 點解日本仔可以賣成幾千蚊呢?
回復

Midnighteye 發表於 2017-5-29 11:07

以1/10 價錢賣緊, 效果相差無機, 因為其實是十分LOW TECH ...

多謝師兄。有冇Link?
回復

greenleo 發表於 2017-5-29 12:16
多謝師兄。有冇Link?

請自力更新
回復

Midnighteye 發表於 2017-5-29 11:20
係囉, 點解日本仔可以賣成幾千蚊呢?

貴在R&D。
說一句洩氣的話:中港的R & D 很多時是Repeat and Duplicate。Apple 手機在中國生產,毛利不到一美元一機,Apple 就賺到開巷……
回復

師兄:
我唔需要,因為已買。只是想給其他的師兄。
回復

回復

多謝Leonard 兄:
是我不熟悉市場,過慮了
回復

diamondblack 發表於 2017-5-29 07:31
Google過吓呢句嘅出處,其實係positive feedback嘅一篇外國英文review。我其實對篇review個正確性有啲懷 ...

777 和 888 唯一分別係顏色,我手上每型號一樣,表現毫無分別
回復

racewong 發表於 2017-5-29 10:35
即係有貼紙就好聲D?

咁又唔知, 無體驗過
起碼唔係賣緊同一件產品先, 多個賣點, 客人多個理由買行貨, 心理上會好D
唔會淨係兇你無保養

轉幾張圖:-

回復