新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 15794|回復: 34

[擴音機] Hattor 同好會

舊年係馬Sir度認識 Hattor 呢個 brand. 因為當時需要一部前級但唔可以太大部, 見 Hattor 部 passive preamp 細細部又幾好樣, 所以買部 SMD Vishay version 試吓. 今年Hattor又出了一部合併, 靚仔非常, 所以入埋.
最近佢亦出了 mono block power amp. 相信都有師兄玩緊 , 不如大家來交流一下.

前級

前級

合併

合併

評分

查看全部評分

I have also order an integrated amp with AMRG resister volume, waiting, waiting
回復

nhk 發表於 2017-5-31 15:05
I have also order an integrated amp with AMRG resister volume, waiting, waiting

師兄訂咗乜嘢色?
回復

跟在舖頭見到的一樣,我對佢是一聽難忘,╴見傾心。只是掙扎了很久用不用頂級volume.

評分

查看全部評分

回復

各位師兄,我也在馬sir處買了一部Hattor無源前級,並升級了輸入級的IC和加了廠方的供電,非常好聲,你們用那些電源線呢?
回復

也曽試了原廠的胆放大,味道也不錯,

評分

查看全部評分

回復

emc1 發表於 2017-5-31 18:14
各位師兄,我也在馬sir處買了一部Hattor無源前級,並升級了輸入級的IC和加了廠方的供電,非常好聲,你們用 ...

我部 preAmp 都係用係原厂 LPS , 暫時都係用普通電源線, 諗住遲D先換晒fuse, 再等埋馬sir條 DC cable, 之後先再諗點換PC.
回復

目前使用hattor mini前後級
一個感想
盡量給它好的電源線
如果借的到都可以試試
目前嘗試到5000的線了 變化都很明顯!
醬油貴過雞? 可能會!不過連arak都說它家東西對電源線很敏感了
不妨試試, 前幾天把LPS跟前級的機線用vcap的純銀線換了
變化真大 整個聲音更加流暢 音樂感更好⋯

回復

continuum 發表於 2017-8-27 10:40
目前使用hattor mini前後級
一個感想
盡量給它好的電源線

Hi sorry, 請問hattor passive 個supply 唔係只行display ? 換pc 有影響?
回復

AS881 發表於 2017-9-18 13:29
Hi sorry, 請問hattor passive 個supply 唔係只行display ? 換pc 有影響?

我諗要睇部 Passive pre 有冇加 Buffer card
回復

CCFL 發表於 2017-9-21 12:42
我諗要睇部 Passive pre 有冇加 Buffer card

哦, 明白!
回復

Where to find Hattor?
回復

回復

我做代理都唔知開左同好會
回復

可以俾 deposit 借 7 日,不過要預約同俾 cash,唔啱 full refund,有興趣可以 WhatsApp 我  
回復

wilmerworkshop 發表於 2017-10-23 17:28
可以俾 deposit 借 7 日,不過要預約同俾 cash,唔啱 full refund,有興趣可以 WhatsApp 我   ...

大陆有没有?
回復

大陸冇借機試聽
回復

wilmerworkshop 發表於 2017-10-23 17:22
我做代理都唔知開左同好會

你有幾可會入黎同好會丫。
回復

racewong 發表於 2017-10-30 19:32
你有幾可會入黎同好會丫。

回復

AS881 發表於 2017-9-18 13:29

我有裝active stage, active stage 的15V供電也是用那台線電
回復