新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5428|回復: 22

[喇叭] 求意見2k-3k藍牙喇叭

有BOSE SoundLink Revolve+, 夠大聲但無音樂感, 係房聽中晒招。。。
考慮緊V-MODA REMIX,
有人會話買X-MINI, 但X-MINI同REMIX好似唔同级。

求意見,感謝各師兄師姐。
X mini 千幾蚊真係冇投訴了
回復

回復

回復

AudioEngine HD3 for Sure La
回復

BlueSound PULSE FLEX
aptX Bluetooth
wifi or LAN or USB disk input
support MQA and MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS; Hi-Res formats - FLAC, MQA, WAV, AIFF
Free Android and iOS App for control
optional rechargeable BP100 Battery Pack for completely wire-free

http://www.bluesound.com

回復

xerxeshowie 發表於 2017-6-9 14:32
AudioEngine HD3 for Sure La

I think this one is over $3k
回復

回復

cambridge audio yoyo m
回復

Dali Katch 清晰不尖聲,好像可配成一對左右用(請和店家確認)。之前試聽比貴幾倍的Naim一兩款(較濃)更合口味,也在分析力上赢Bose , 比kef個人感覺較有層次感。
回復

eddiey4k 發表於 2017-6-12 05:48
Dali Katch 清晰不尖聲,好像可配成一對左右用(請和店家確認)。之前試聽比它貴幾倍的Naim一兩款(較濃)更 ...

係可以一對玩Stereo
回復

cambridge audio yoyo m 只能聽歌,不能睇video用作speakers,因為對不了口形,有delay.兩隻一齊用沒有stereo.

Dali Katch我問過Dali管網,也是對不了口形。

評分

查看全部評分

回復

多謝咁多位師師推介
貪心啲想攞住周圍用。 其實主要想問下有師兄試過Remix. 感覺如何。
我都問過KLW有得試機,最衰打風!要睇下今個星期有無機會去試先。
回復

希望你未買,我在黃金地庫搵到呢對野,可以fight 低好多大廠喇叭,都係千多元
回復

x-mini 試左啦...係幾大聲既
要坐定定聽先岩聲....

如果唔係坐定聽歌就唔推介了
回復

回復

lalaladaddy 發表於 2017-6-21 11:46
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifestyle/20170620/bkn-20170620120255848-0620_00982_001.html

呢隻點睇?  ...

試咗呢隻。
中晒毒,真心正。
不過點好聽法就好主觀,簡單講平時聽兩下就轉歌既歌都會覺得唔同晒。
十分清晰,超超超超超超超超超低底噪。
總括來講,同級/Price Range(2k-3k)。最強係Remix。
----------
試機美中不足係無on.啲MODEL
回復

申請破產 發表於 2017-6-23 11:21
試咗呢隻。
中晒毒,真心正。
不過點好聽法就好主觀,簡單講平時聽兩下就轉歌既歌都會覺得唔同晒。

講起ONCC MODEL...呢個正呀

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifes ... 04101477765bef02b0e
回復

lalaladaddy 發表於 2017-6-26 12:46
講起ONCC MODEL...呢個正呀

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifestyle/20170625/bkn-20170625133 ...

睇來大家對oncc d model 無乜興趣
回復

我用$6xx買了對漫步者畀電腦用,有藍牙。我仔話藍牙唔好聲,用跟機線都比藍牙好聲。
回復