新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: alanlovedog

[分享] 能使您更享受好音樂的 Schnerzinger Protectors

我用咗幾個月全0,之後先開始搞d掣,就少咗時間聽嘢,啪掣千祈唔好問人意見,自己鍾意乜嘢就乜嘢,否則意見多到我自己都唔信自己, 真系自尋煩惱, 之前全0 都已經好聽到不得了

評分

查看全部評分

回復

Davidsky 發表於 2017-6-12 16:58
alanloverdog兄:Schnerzinger在美國蔓延開去好啦 在加拿大唔係太多有錢人  ...

Davidsky 兄, 有追求真音樂的朋友便須要認識 Schnerzinger 的產品!  可能能在其他地方減省了開支呢!

評分

查看全部評分

回復

thanks ... hope not too expensive ...
回復

alanlovedog 發表於 2017-6-13 07:13
Davidsky 兄, 有追求真音樂的朋友便須要認識 Schnerzinger 的產品!  可能能在其他地方減省了開支呢! ...

alanlovedog兄:此處d毒氣相當厲害 小弟都系走為上著
回復

Davidsky 發表於 2017-6-13 17:04
alanlovedog兄:此處d毒氣相當厲害 小弟都系走為上著

Protector真係唔係毒,而係健康產品,但真係唔多人信,有師兄同我講,用咗EMI令佢長期失眠得到解決,一覺瞓到大天光。我地真係似補藥黨

評分

查看全部評分

回復

但師兄據聞佢地一加價就加15%,我非常明白訂價是廠方丨總代理的自由,但是真的好discouraging.
回復

ConstantK 發表於 2017-6-13 19:12
但師兄據聞佢地一加價就加15%,我非常明白訂價是廠方丨總代理的自由,但是真的好discouraging. ...

上至樓價, 下至面包,邊樣唔加價, 何況加價後有更新,有改良, 人地成本,人工,運費都加了, 只怪自已投資得遲, 我套機喱3年來都每次10%, 即30%, 又例如樓價,喱5年已升左47%了, 這是現實,況且 奢侈品又唔係必需品, 有時可以慳返,哈哈...

評分

查看全部評分

回復

玩呢個盒最低入場費要幾多呢?
回復

Thmok 發表於 2017-6-13 20:03
上至樓價, 下至面包,邊樣唔加價, 何況加價後有更新,有改良, 人地成本,人工,運費都加了, 只怪自已投資得遲 ...

明白這個殘酷的道理。但這品牌的售價(及好多其他音響的售價)其實可以提高透明度。點解香港音響的售價/定價咁神秘。

例如方浪就將產品(起碼大部份產品)的售價列得好清楚,準買家什或只是有興趣的人士都可以知道某些貨品的售價/大約售價。

評分

查看全部評分

回復

ConstantK 發表於 2017-6-13 21:51
明白這個殘酷的道理。但這品牌的售價(及好多其他音響的售價)其實可以提高透明度。點解香港音響的售價/定 ...

我都唔明,其實我喺街市買嘢都唔係每一檔都有標價,但你問佢佢又會報價架喎,至於喇叭,直升機甚至遊艇,雖然我買唔起,但有興趣知道,佢都係寫住,please call to ask the price.

評分

查看全部評分

回復

D盒仔入場費舊價好似都要起碼3X000。有錯請勿見怪
回復

ConstantK 發表於 2017-6-13 22:40
D盒仔入場費舊價好似都要起碼3X000。有錯請勿見怪

新價41xx € 加運費, 又貴又要等,但手工做,獨有的atomic bonding, 功效進步大又明顯,貴有貴過佢小小,貴過佢好多但冇佢咁大進步,貴得來你又負擔得起嘅, 或者已經用緊啲嘢已經有佢咁貴或者貴過佢不妨可以考慮, 又或者,儲錢買一件,以後唔使買其他嘢,返而慳咗錢, 正所謂貴買平用,可能就係咁解.即好貴買返嚟但係以後有排唔使換, 好多好平買返嚟但系成日換換咗幾次啲錢都貴過佢, 一定係咁

評分

查看全部評分

回復

但聽過這牌子盒盒線線的各師兄個個都好似撞到祈福黨咁,真真amazing。
回復

ConstantK 發表於 2017-6-13 23:09
但聽過這牌子盒盒線線的各師兄個個都好似撞到祈福黨咁,真真amazing。

呢度無一倖免,毒品,諗清楚, take 嘢, 衰硬,用過佢聽音樂, 冇咗佢即時見效,失落,唔想再聽

評分

查看全部評分

回復

Report of Schnerzinger X8000 please press here~
Changsan 發表於 2017-6-14 01:51
呢度無一倖免,毒品,諗清楚, take 嘢, 衰硬,用過佢聽音樂, 冇咗佢即時見效,失落,唔想再聽 ...

Schnerzinger Extreme 8000 XLR and SC

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-6-14 01:56
Report of Schnerzinger X8000 please press here~

Schnerzinger Extreme 8000 XLR and SC

新扭紋R2000 試聽

Grid + R2000, please press here~
回復

有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎?
回復

sugarman88 發表於 2017-6-18 11:29
有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎? ...

testing 試過,全屋任何地方,包括厨房,不過放近hifi, 型d.
回復

sugarman88 發表於 2017-6-18 11:29
有冇帥兄將GRID放在屋的另一邊,遠離HIFI 和不用同一組的電源供電?效果有改善或提升嗎? ...

Sugarman兄,我第一次試嘅時候,係放咗個grid入廚房,完全冇連到系統任何有關連部份,都目定口呆,原來咁都有料到,之後先再放回系統。不過就冇特別去比較相差幾遠。
回復

Skycam 發表於 2017-6-19 00:02
Sugarman兄,我第一次試嘅時候,係放咗個grid入廚房,完全冇連到系統任何有關連部份,都目定口呆,原來咁 ...

Schnerzinger 同好會有咁多打咭就好了
Schnerzinger 同好會按此~
回復