新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 21733|回復: 100

[測試報告] Schnerzinger interconnect cable ref2000

剛收到ref2000 interconnect cable, 這是我第二件schnerzinger product, 第ㄧ件grid protector已令我如痴如醉, ref2000我也期望很大, 点知ㄧ插......乜声都番哂來, 中高音質感豐富, 人声突出, 低音比用 grid protector 更有力和實净, 音場更立體化, 歌手的咀形和唇的開合声, 口水声輕易聽到, 勁歌, 柔声歌乜歌也好聽, 究竟係乜野缐, 乜野構做來的, 只能説買得太遲. 又加價了, 但係点都好, 六個字, 值到無與倫比,我之後再買ㄧ對cable booster, 聲如何, 三個字, (更好聽)。

cable booster

cable booster

Reference 2000 RCA

Reference 2000 RCA

評分

查看全部評分

Thmok 發表於 2017-6-15 20:46
非常夾, ㄧ條非常配機的缐, 声底很好, 高中低也有,基本上任何膽機石機都夾... ...

版主見諒,我地並唔係大支嘢唔講, 而系d機,線肉酸怕醜 , 新小扭紋線比Michael demo 的多扭紋線更易扭接,輕身,可接cable booster, 訂線時訂埋平多200€, 舊線成噸重,十磅一對,可接cleaner 或cable protector, ex cable 好重料,有人喜歡,新線易扭易接,我只聽過2000,3000,5000, 有人收了8000,有人訂了10000, 未有人訂1000, 有舊線的和有新線的,話要揾日比較喎

R3000 SPDIF RCA

R3000 SPDIF RCA

Cable Cleaner

Cable Cleaner

評分

查看全部評分

回復

回復

我想問之前用緊咩線?

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2017-6-15 19:22
我想問之前用緊咩線?

之前條線叫唔好提, haha...

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-6-15 19:25
之前條線叫唔好提, haha...

評分

查看全部評分

回復

請問夾咩機?。      

評分

查看全部評分

回復

版主機叫微不足道, 條線貴過佢.

評分

查看全部評分

回復

又冇相睇,我覺得似補藥黨廣告,多過測試報告喎!

評分

查看全部評分

回復

版主見諒,平機平線,講咗又會傷害到現有用家,只是自己和自己比較,系統升了100% 左右...

評分

查看全部評分

回復

Thmok 發表於 2017-6-15 19:56
版主見諒,平機平線,講咗又會傷害到現有用家,只是自己和自己比較,系統升了100% 左右... ...

我土炮線土炮機,boys456兄都係, 怕咩講,分享吖嘛,無分平貴線平貴機..

評分

查看全部評分

回復

Changsan 發表於 2017-6-15 20:06
我土炮線土炮機,boys456兄都係, 怕咩講,分享吖嘛,無分平貴線平貴機..

做咩爆大鑊, 我怕羞的....

評分

查看全部評分

回復

Thmok 發表於 2017-6-15 19:46
版主機叫微不足道, 條線貴過佢.

師兄請勿介意,小弟想知夾咩機合適,想攞個經驗,絕冇惡意

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2017-6-15 20:15
師兄請勿介意,小弟想知夾咩機合適,想攞個經驗,絕冇惡意

非常夾, ㄧ條非常配機的缐, 声底很好, 高中低也有,基本上任何膽機石機都夾...

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-6-15 21:21
版主見諒,我地並唔係大支嘢唔講, 而系d機,線肉酸怕醜 , 新小扭紋線比Michael demo 的多扭紋線更易扭接,輕 ...

謝謝boys456師兄幫手解釋,Schnerzinger 線材加protector, 無論你平貴器材, 後果係火山爆發..

評分

查看全部評分

回復

boys456 發表於 2017-6-15 21:57
Grid + R2000 RCA + cable booster

Grid + R2000 + cable booster, please press here~

thankyou 師兄幫手..
回復

系統升了100% 左右  

真的嗎.....開玩笑

評分

查看全部評分

回復

lulu 發表於 2017-6-15 23:21
系統升了100% 左右  

{:5_538 ...

師兄search 下Schnerzinger 爬下文,一百,百幾,幾百%,升左幾級, 用家講左好多次了,唔信嘅,當係寶藥黨,亦講過好多次了

評分

查看全部評分

回復

系統升了100% 左右  

我地用家係真心share, no commercial bull shit, 恥笑對於我地係無損失嘅,亦不能怪你,因以前從來冇人試之前會相信,包括我自已和現有用家,加一件當然不能升100%, 在Schnerzinger 而言,加幾件升100%, 是輕而易舉的事, 但事情仲未完,你再一路系咁加, 仲一路有得升, 係咪好補藥黨呢?仲未同你講對身體健康有益....haha..

評分

查看全部評分

回復

系統升了100% 左右  

無意冲撞,你的反應是非常的十二分正常,以前我就算使1,2萬都升唔到10%, 使3幾千更加只有1% 提升,無料到踩屎更不計其數,用左一個grid protector 講有40% 進步, 初初俾人鬧到飛起,宜家點解鬧少咗, 因為自從Michael 一月在聲望demo 完,多咗人收到貨用過,先知原來真嘅, 只是接觸的先後反應而矣,我相信師兄並不是恥笑,是真實反應來的,哈,哈..

評分

查看全部評分

回復