新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8883|回復: 25

[黑膠系統] 50k-80k内買盤同臂有咩牌子介紹?

50k-80k內買盤同臂有咩牌子介紹?

TW-Acustic Raven GT.  堅靚!
回復

使用中, 穩定. 好聲!
回復

我傾向有sub-platter 嘅唱盤
回復

SME MODEL 10 ( 有sub platter )

版主都大讚

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D1

回復

哩個價位,任何牌子都會靚聲,要選擇便要收窄範圍,例如:
1. 聲音取向
2. 靈活性
3.外觀及體積
回復

edmond 發表於 2017-7-14 17:20
使用中, 穩定. 好聲!

呢部都係我想買,師兄請問你用咩臂?

回復

tarantino 發表於 2017-7-14 22:22
哩個價位,任何牌子都會靚聲,要選擇便要收窄範圍,例如:
1. 聲音取向
2. 靈活性

c兄 小弟新手唔係好識形容,聲音取向我鐘意啲無咩味噌、聲音真實、分析力高 播咩類型歌都可應付到,  其實想50k內性價比高最好
回復

t.c 發表於 2017-7-14 23:54
呢部都係我想買,師兄請問你用咩臂?

我用Triplanar + Benz Ruby Z. 另外一支是Ortofon RS 212 + Ortofon Reference Gold.
回復

See my signature... so far so good
回復

打去睇下重有冇貨, 超抵買

https://www.facebook.com/1843828 ... 92713495132/?type=3
回復

herman 發表於 2017-7-15 15:52
打去睇下重有冇貨, 超抵買

https://www.facebook.com/1843828222508252/photos/pcb.2267294300161640/2267 ...

依套可能仲有貨喎. 要既話PM我, 我幫你打比比亞洲問吓
回復

t.c 發表於 2017-7-15 00:13
c兄 小弟新手唔係好識形容,聲音取向我鐘意啲無咩味噌、聲音真實、分析力高 播咩類型歌都可應付到,  其 ...

根據你的口味,用德國製造的唱盤啱你多d,例如Clearaudio。
回復

tarantino 發表於 2017-7-16 23:48
根據你的口味,用德國製造的唱盤啱你多d,例如Clearaudio。

其實呢部好唔好?Performance DC +tt5
https://www.facebook.com/radioun ... ts/1867797440159232
回復

racewong 發表於 2017-7-16 13:58
依套可能仲有貨喎. 要既話PM我, 我幫你打比比亞洲問吓

謝謝c 兄! 如果我買我pm你
回復

t.c 發表於 2017-7-17 00:38
謝謝c 兄! 如果我買我pm你

當然要考慮埋我依家用緊既SME MODEL 15啦.

依兩日我會出報告啦. 你等等睇埋先啦.
回復

racewong 發表於 2017-7-17 01:15
當然要考慮埋我依家用緊既SME MODEL 15啦.

依兩日我會出報告啦. 你等等睇埋先啦.

快呀.....我時日無多嗱!!!
回復

HK$80K should be enough for SME model 15 with SME V arm

評分

查看全部評分

回復

sme 都好 但我又比較鐘意DR.FEICKERT ANALOGUE個樣
回復

t.c 發表於 2017-7-18 14:44
sme 都好 但我又比較鐘意DR.FEICKERT ANALOGUE個樣

R33有二手Firebird.
回復