新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: betta

[CAS] Computer server Made in Hong Kong

昨天晚上有幸能聽到了令我著迷的CAS聲音,一丁點數碼味都沒有,而且是滑不溜手的充滿密度廣闊立體的3D音樂空間,更重要的是静!!!又活潑彈跳連貫!!利害!!!

評分

查看全部評分

回復

TChan 發表於 2017-7-18 13:38
是一部純cd ripper嗎? 系就真超跨張!

係採用玻璃激光頭的CD ripper, 仲要一開即rip
回復

好開心Made in Hong Kong咁掂
回復

tjausw 發表於 2017-7-18 15:33
係採用玻璃激光頭的CD ripper, 仲要一開即rip

呢款cd-ripper貴嗎?
回復

我不知道,是友人的自作品。
回復

tjausw 發表於 2017-7-18 21:57
我不知道,是友人的自作品。

真羡慕師兄你有機會參加 audition,本土創作真勁揪,剩看music server 那份重料供電,cd ripper 製作,和Betta 兄初步形容, 都鄧你地開心
回復

什麼品牌?有冇多啲資信(如官網)?邊度有得買?
回復

betta 發表於 2017-7-18 12:48
這部香港設計和制做的CD ripper 也是超級的!

Ching,
是不是用BDR-S09J-X造的?
回復

勁秋!請問CHING個遙控APP係咩啊?睇住好舒服。
回復

rocmanb 發表於 2017-7-19 10:33
什麼品牌?有冇多啲資信(如官網)?邊度有得買?

No brand, no specification yet, not for sale yet, inside there are many linear PSU.
I just borrow it for trial purpose. But I know it is cheaper than my Trinity PC.
回復

yuekmo 發表於 2017-7-19 10:46
Ching,
是不是用BDR-S09J-X造的?

Hi Ching, I don't know, may be I ask the owner.
回復

dj_simy 發表於 2017-7-19 11:01
勁秋!請問CHING個遙控APP係咩啊?睇住好舒服。

Hi Ching, I don't know, may be I ask the owner
回復

香港之福 ! !! .... 希望 Betta 兄可以安排大家見識... 見識 ! !
回復

betta 發表於 2017-7-19 12:01
Hi Ching, I don't know, may be I ask the owner

THX!                        
回復

今晚集中用這部CD ripper rip CD,rip 出的file再與CD機 同步AB 比較,初步結論是音埸、定位同CD一樣,我和朋友的耳朵都分別不出有差異,只是音色有不同!CD聲可能被Odin2數碼線感染,音色偏向緊和光,server 聲較為鬆容!早前我試Schnerzinger 之數碼線已經知道Odin2不合我的組合。現期待新的數碼線到臨!

評分

查看全部評分

回復

剩係睇見都開心,莫講話有得聽有得玩,
香港製做,吐氣揚眉
回復

Changsan 發表於 2017-7-20 02:00
剩係睇見都開心,莫講話有得聽有得玩,
香港製做,吐氣揚眉

X2

睇見都鄧Betta開心,多謝分享喜悅!
回復

dominiquetu 發表於 2017-7-19 19:41
香港之福 ! !! .... 希望 Betta 兄可以安排大家見識... 見識 ! !

Hi dominiquetu, 這部server 我是借回來試聽幾天,我要問機主可否延長借用時間,如可以我就PM你相約時間。
回復

hksarac 發表於 2017-7-18 09:06
電源落足重料,咁多份電源,部機應很熱

昨晚開了五個鐘頭左右,之後手模機頂,只是微暖!
回復

betta 發表於 2017-7-20 11:11
Hi dominiquetu, 這部server 我是借回來試聽幾天,我要問機主可否延長借用時間,如可以我就PM你相約時間 ...

無限感謝 ! ! !
回復