新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 48286|回復: 112

[分享] 聲望音響中環/九龍灣陳列室

聲望音響中環陳列室

地址: 中環砵典乍街24-26號1樓

歡迎參觀,試音!

ce373d05-13cf-4eff-bdea-b9940ec8576b.jpg c99f6cac-edcb-4170-a3e2-9127e718150f.jpg ff59b8d4-b74b-4f9b-a7e5-24a28d0f898a.jpg e35e3a0b-c926-436d-a0d6-2cc2d261b52b.jpg 03c0e7eb-8333-47bd-9e5c-e20944d39724.jpg 053ee2af-d339-426e-9b03-942f32b32ecd.jpg

聲望音響九龍灣陳列室

地址: 九龍灣常悅道9號企業廣場1期2座301室

歡迎參觀,試音!

IMG_0340.1.jpg IMG_0334.1.jpg IMG_0336.1.jpg IMG_0335.1.jpg IMG_0338.1.jpg IMG_0341.1.jpg IMG_0328.1.jpg IMG_0333.1.jpg IMG_7032.1.jpg

評分

查看全部評分

白色塊擴散板好靚噢,請問係乜牌子?
回復

The diffusor is made by Kaiser Acoustics.  Made in Germany

2 size: 130 x 130 cm & 60 x 60 cm,  any colour can be done

回復

位置非常方便, 有空上來參觀
回復

我五月份的時候曾經到此陳列室參觀,想買唱頭,及 phono。
當時有一位先生出來招呼,我並向他查詢有關唱頭,及 phono,他指向陳列櫃,並表示他們只有這兩,三個選擇,並表明冇得試。
明嘅,要時間 setup,現場冇已經裝好的。

及後我想了解及試聽 Schnerzinger, 他表示沒有接駁,要聽可以去中環。我哋呢一度主要做維修交收,機器大部份在中環。

根據那位先生所說。如果九龍灣吾係門市,點解又吾講清楚?
而家又叫人上去參觀,試音,去到又會話呢度只係做維修交收,要聽去中環吧。

評分

查看全部評分

回復

等我又過黎踩下場先.......

營業時間係幾點到幾點?
回復

Gizzy 發表於 2017-7-21 09:03
我五月份的時候曾經到此陳列室參觀,想買唱頭,及 phono。
當時有一位先生出來招呼,我並向他查詢有關唱頭 ...

你好,當時九龍灣showroom 還末準備好.  

同事意思是如想聽那些沒有擺的Model, 請去中環showroom 試.  

令各下誤會.  真豹對不起!
回復

昨天參觀了九龍灣Showroom , 試聽了一會 ,感覺服務太態良好沒有迫人買野值得一讃!
回復

昨日去幫襯買ipurifier.  地方好舒服.  

之後邀請我聽Audion 推Graham Votu 座地喇叭.  好掂!  質感超好.  唔講以為係十幾萬添.

回復

waisam 發表於 2017-7-25 11:47
昨日去幫襯買ipurifier.  地方好舒服.  

之後邀請我聽Audion 推Graham Votu 座地喇叭.  好掂!  質感超好.  ...

Graham Votu?
回復

Graham LS6 和LS6f , 音色與動態並重.

回復

而家先知原來九龍灣有showroom
要去參觀下先得!
回復

AS881 發表於 2018-2-12 19:45
而家先知原來九龍灣有showroom
要去參觀下先得!

歡迎!歡迎!
九龍灣showroom 的聲音已遂漸進入狀態.  可以見得下人了.  
回復

Avantgarde-HK 發表於 2018-2-13 14:31
歡迎!歡迎!
九龍灣showroom 的聲音已遂漸進入狀態.  可以見得下人了.   ...

回復

你好,因於中環店舗查詢時,店員話中環冇配件買,叫我去九龍灣問。
現想問可否訂購相片中有關 Acoustical Systems AQUILAR 唱臂配件,謝謝。C:\Users\heal-user\Desktop\20180213_095504.png
回復

你好,因於中環店舗查詢時,店員話中環冇配件買,叫我去九龍灣問。
現想問可否訂購相片中有關 Acoustical Systems AQUILAR 唱臂配件,謝謝。

回復

頭先去九龍灣買咗
回復

csm2003 發表於 2018-2-13 17:18
頭先去九龍灣買咗

我都想買條Ortofon銀phono cable
回復

racewong 發表於 2018-2-13 18:21
我都想買條Ortofon銀phono cable

快去,就收爐
回復

樓主,請答小弟一下,謝謝