新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5493|回復: 2

[發燒人聲] 舊夢- 如夢 78K冷凍CD

如大家有留意我之前我都有講過MS HD POWER曾經試寄過過兩三張CD去英國作78K冷凍處理. 之後就邀請音響業界人仕一齊鑑聽78K冷凍技術運用在CD或SACD時, 有沒有正面幫助.

幸運的我, 兩次的試聽會都有被邀出值, 兩次的鑑聽都有相同結果, 就是經78K冷凍後的CD或SACD, 在背景寧靜度, 全頻線條, 分隔度都有正面提升.

可惜的是上兩次都是只邀請音響業界人仕, 普通發燒友並不能親身鑑聽兩者分別. 所以我襯上次LISA李麗珊的新碟發佈會, 拎左如夢隻[舊夢]及經78K冷凍後的[舊夢], 即場以凌智音響的頂級器材, 比HIENDY會員親身聽下兩者分別.

幸好, 大家的聽感與我之前所形容的提升大致上是一致的.

依隻78K冷凍後的[舊夢]已經推出市場, 大家可以到各大CD舖頭購買.

評分

查看全部評分

餅主,還以為所有ching去你家試聽
回復

hksarac 發表於 2017-7-31 19:36
餅主,還以為所有ching去你家試聽

係喎, 等我改番幅相片先. 哈哈.
回復