新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5719|回復: 8

[發燒人聲] GLORIA TANG最新大碟 - [LOVE GLORIA]

最近行過唱片舖, 聽到一把好靚既女聲, 好似GLORIA, 但又帶點成熟味道.

八卦望下邊個唱, 果然係GLORIA TANG. 記得當時播緊首"沒有你什麼都沒有", 由於我未聽過這首歌, 所以聽感上沒有與原唱者比較, 可幸的是, GLORIA演釋的"沒有你什麼都沒有"充滿感情, 果日就係聽兩依廿幾秒的聲音, 令我到個銀包無左百幾蚊...因為我已比較買左依張大碟回家慢慢欣賞.

GLORIA 3.jpeg

GLORIA TANG已經連續六年無間繼推出發燒專輯, 這可不是一個簡單的工作. 大家都知道依家唱片業的市道, 如果一張碟的碟的銷量麻麻, 相信沒可能每年出一張發燒專輯吧. 可喜的是, GLORIA每年的發燒專輯都得到香港的發燒友愛戴, 基本上每年買一張GLORIA的唱片, 已經成為發燒友們的習慣吧.

GLORIA 1.jpeg

講番依張最新發燒專輯, 你地無需擔心錄音質素, 制碟質素, 因為MUSICNEXT出品已經成為靚聲的標記. 加上我自己覺得今次GLORIA在唱功方面又再提升到另一層次.

GLORIA 2.jpeg

無論你地係咪GLORIA係歌迷, 作為香港發燒友既你地, 都必然要支持本地歌手呢.
support ! support !
回復

今日買咗, 再出紙盒裝呢隻就係我買佢最後一隻. 之前個D盒已經甩甩爛爛.
回復

kc7 發表於 2017-8-13 22:17
今日買咗, 再出紙盒裝呢隻就係我買佢最後一隻. 之前個D盒已經甩甩爛爛. ...

第一首唱作歌超好聽
回復

racewong 發表於 2017-8-14 12:24
第一首唱作歌超好聽

心裹日記, 情歌都幾好.
回復

kc7 發表於 2017-8-14 16:00
心裹日記, 情歌都幾好.

依張碟我想左超過十次, 係近排聽得最多既一張發燒碟
回復

kc7 發表於 2017-8-13 22:17
今日買咗, 再出紙盒裝呢隻就係我買佢最後一隻. 之前個D盒已經甩甩爛爛. ...

我通常d 碟 RIP 左佢用 CAS 聽算.  實碟當收藏.
回復

張東尼@FB 發表於 2017-8-16 13:18
我通常d 碟 RIP 左佢用 CAS 聽算.  實碟當收藏.

之前佢D舊紙盒自己甩膠,一般CD膠袋係包唔到。就咁放個外盒會自己解體。咁樣冇得搞,再者有時無聊都會攞隻碟唱下。
回復

這張碟錄音搞得比蘇永康的好
回復