新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: hoyin13

[喇叭] 7 萬 budget 買咩座地喇叭夾老麥?

樓底係矮咗d
如果聆聽環境64平方呎, 書架有優勢喎. 硬係想玩座地既話就適而slim d既二路喇叭, D18, D20 嗰類
回復

Gold 發表於 2017-9-6 11:47
I guess if you could pay 70-80K, you could pay 90-100K for a really good product that will satisfy ...

In fact I've asked dealer about the price of Sabrina already, but it was really out of my budget...even it sounds good but I have to give up with it....thanks ching for your recommendation.
回復

如果唔介意買2手,可以考慮B&W Signature Diamond郵筒喇叭. 體積嬌小,氣孔向前.聲音聽過好企理.
回復

hoyin13 發表於 2017-9-6 13:09
In fact I've asked dealer about the price of Sabrina already, but it was really out of my budget.. ...

如果唔介意買2手, 之前見r33嗰邊有位"紅翼"師兄放wilson audio......
回復

Sonus Faber Olympica 3
回復

嚦嚦 發表於 2017-9-6 14:22
如果唔介意買2手,可以考慮B&W Signature Diamond郵筒喇叭. 體積嬌小,氣孔向前.聲 ...

2 手 B&W Signature Diamond X 2
回復

完好二手Signature Diamond 叫價七皮會有的難度噃!? 如果十皮樓上價位我亦會考慮 Kharma Exquisite Mini, 在二百平方呎空間內發揮係美貎與智慧並重!
回復

hoyin13 發表於 2017-9-6 13:09
In fact I've asked dealer about the price of Sabrina already, but it was really out of my budget.. ...

我之前Wilson audio sabrina 都好夾老麥。現在更加夾ARC.
回復

搞到我想聽下 Signature Diamond tim

不過我估呢隻野應該代理都冇...
回復

sega1119 發表於 2017-9-6 15:32
Sonus Faber Olympica 3

今個星期會去聽多次 Sonus Faber Olympica 3 夾老麥, 聽真 d 咩效果先
回復

luxman1318 發表於 2017-9-6 22:01
我之前Wilson audio sabrina 都好夾老麥。現在更加夾ARC.

Sabrina 我都有興趣呀, 不過真係 over budget 了....

另外隔離台紅翼個對 Sophia 太大舊了....放唔落....
回復

previous with mc
回復

聽聞老麥推Focal幾好聲。
回復

Ching 當時用 MC601 mono block 同我差好遠
回復

超靓仔
回復

Olympica II
回復

7 萬 budget 買咩座地喇叭

我已經用行動表態了, 現在只是等收貨

VL3.5

VL3.5

評分

查看全部評分

回復

tarantino 發表於 2017-9-7 23:45
聽聞老麥推Focal幾好聲。

老麥推 Focal 一定無衰,但最終都要看個人口味,個人認為這個組合播放任何音樂都有一定水準,適合雜食!
回復

Focal diablo
回復

liting 發表於 2017-9-8 14:32
老麥推 Focal 一定無衰,但最終都要看個人口味,個人認為這個組合播放任何音樂都有一定水準,適合雜食!
...

Focal 我聽過 Sopra N2, 但唔太岩自己口味...相比下個人較喜歡 B&W 804D3 ....同埋 size 真係比較大
回復