新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sumchung

[其他] NAGRA 機全部加晒價, 而且好多喎!

mark38 發表於 2017-9-17 11:45
鍾医生上去都比人白鸽眼?

冇錯,我昨日都比人白鸽一次

各位大哥, 凌智總動員上晒廣州SHOW.

不如你地等佢地下星期落番晒D 器材返香港先上去啦.

至於留守在香港的同事方面, 我已將此POST轉給他們的管理層.
回復

racewong 發表於 2017-9-17 16:06
各位大哥, 凌智總動員上晒廣州SHOW.

不如你地等佢地下星期落番晒D 器材返香港先上去啦.

有時唔係要投訴,

但係你問對喇叭什麼價位,

負責人回答你十幾萬喎,

跟著立即行開,

即是点樣,

係你覺得我冇錢買,

定十幾萬太少,

你地覺得冇錢賺

我並不是指係凌智 +
回復

mark38 發表於 2017-9-17 16:32
有時唔係要投訴,

第二間?
回復

回復

0志我上過去幾次 我反而唔太覺得白鴿。

不過價錢係有些偏離現實。

盲目相信
愈貴愈好聲,愈貴愈多人買理論既代理,
工作只會愈做愈辛苦。

評分

查看全部評分

回復

"白鴿eyes" point towards out of business very very soon.  Bad customer service sucks

For better service, one may have to wear a PP watch when going into its shop   If you are a doctor, please make sure you wear your doc gown and stereoscope

In fact, 新手才会去总代理 because Mongkok shops usually offer much bigger discounts off the listed prices.

評分

查看全部評分

回復

nagramen 發表於 2017-9-17 20:01
"白鴿eyes" point towards out of business very very soon.  Bad customer service sucks

For  ...

"stereoscope"  別名: E生陽具.............哈哈哈..........
回復

bcychung 發表於 2017-9-17 08:34
零智我都唔敢上去怕白鴿眼
我覺得最好服務係德哥生客上去都不斷介紹任你試聽唔買都笑住走 ...

請問德哥即係邊間
回復

SUGIMOTO 發表於 2017-9-16 23:50
甘既價點會好賣,成日行過都無人,不過可能賣1,2套都夠一個月收入
前幾日入去本身諗住試下CH,我都恤衫西 ...

每次當佢地冇咗嗰個品牌代理後你再問嗰件嘢, 無論價錢, 資料...等佢地都幾乎唔會答你! 更休想叫佢地demo比你!
回復

High end 牌子,隻隻都好聽啦。唔駛以為佢有乜特別勁。
撞岩撞中你口味啫。(其實係撞岩你某時期某日的心情口味)

身外物,買唔到唔可惜。如果要打仗搏命,就話幾大都用Glock唔用黑星啫。哈哈。
回復

有時唔係要投訴,

負責人回答你十幾萬喎 <<< 這類粉皮sales好多,以佢水平睇佢覺得你買唔起,
但事實係佢做死一世sales仔的機會率更大,而且香港hifisales仔人工唔高,
都不知那來的傲慢。

但都唔少人本身就係hifi店老闆,所以香港hifi行係抵佢死。
回復

AS881 發表於 2017-9-18 06:35
請問德哥即係邊間 ?

Hi-Fi Duck
回復

I see, 少接觸
回復

有時唔係要投訴,

以後唔洗去呢間野,市場好現實,
佢唔憂冇生意做,我地亦唔憂冇器材買,
咪睇吓佢串得幾耐囉 Mark哥唔好同佢勞氣

評分

查看全部評分

回復

凌志其實是比一個全家享天倫樂的機會你,差價7/8萬,全家人飛去歐洲遊山玩水順便買部dac玩玩。
如果買全套,差價仲夠你去歐洲買部車揸幾日揸完掉左佢。好偉大。
回復

DIO 發表於 2017-9-18 13:33
凌志其實是比一個全家享天倫樂的機會你,差價7/8萬,全家人飛去歐洲遊山玩水順便買部dac玩玩。
如果買全套 ...

下次我吹雞一齊去凌智聽歌, 順便介紹佢地既SALES比你地識左, 咁好傾好多囉.
回復

版主,
唔通每次各位CHING上O智要滾攪你?
回復

racewong 發表於 2017-9-18 13:50
下次我吹雞一齊去凌智聽歌, 順便介紹佢地既SALES比你地識左, 咁好傾好多囉. ...

餅主,香港咁就PK啦,我去百佳買野,大家樂食飯,間間都差不多,點解係HI-Fi店舖咁多客人話受到白眼呢?係管理差,前線工作人員差?我估百佳,大家樂前線員工會辛苦D,但他們交到功課有凸,點解從事Hi-Fi行業員工會咁呢?

評分

查看全部評分

回復

贊成。
唔通鐘意聽歌既人好黑D
回復

wk163388 發表於 2017-9-18 15:10
餅主,香港咁就PK啦,我去百佳買野,大家樂食飯,間間都差不多,點解係HI-Fi店舖咁多客人話受到白眼呢?係管理 ...

佢知自己markup幾多個價有幾咁水魚,客人越買佢內心越唔會尊重個客,反而背後越笑佢有幾笨X水魚。
唔買或貌似買唔起的人當然更唔會錫住你。
健身美容業就係咁,以前加洲好出名專登train到班sales係咁既觀念,
劏客時先唔會手軟。

你覺得似唔似hifi業?
回復