新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 37590|回復: 243

[分享] 又有神奇的大發現,平!!!靚!!!正!!!仲堅喪!!!!冇得頂呀! 神燈!!

最近玩過了protector,事實上係好正好堅,但價格也不太易承擔是事實。

但世事無絶對,今次俾我發現咗一件非音響物件, 但用在音響系統上 效果好得 超乎想像!!! 係喜馬拉雅山鹽燈!!!!!!

外國有 發燒友用過話簡直係玩 音響以來最神奇最超值 效果最強之物

以下節錄自外國用家 :

Improvements to your high-end system

Improves smoothness and fluidity

Improves openness and transparency

Improves depth of soundstage

Improves three dimensionality

Improves definition and nuance of all frequencies

Improves timing and pace of the audio signal

Improved harmonic structures to sound like real instruments

Tighter images in the soundstage

Longer decays of musical notes

No thinness, brightness, or glare

No signature to the sound

最重要係價錢簡直令你無法抗拒, 因為根本唔係hifi世界裏面嘅價格, 平均幾舊水港紙, 真係平到笑抵到爛好玩到癲

評分

查看全部評分

點用神燈?
回復

就咁擺喺音響器材系統裏面或者擺喺喇叭中間,其實隨得你點放都得
回復

回復

2017年玩. 最好既產品!
好多時候,好多外国產品神神秘秘,了解左支灯運作原理,就了解吧!
晤信,一千幾百當係裝饰灯都晤錯!

評分

查看全部評分

回復

鹽燈在風水中的作用
回復

!你班友仔就離玩到思覺失調,冇野可講。
回復

各位請盡情試,唔會炒得起的!!!hahaaaaaa
回復

唔使講嘢,
當年用兩舊RIO-5II左右開弓,鹽岩晶加埋三両重,咁就皮幾嘢!
商人只要有腦發燒友錢最易賺。
而家我用兩舊頂级鴨血红岩鹽燈10kg重,威力唔知大幾多倍,但仟零蚊就落到樓,筍到呢。

評分

查看全部評分

回復

tjausw 發表於 2017-9-28 18:37
各位請盡情試,唔會炒得起的!!!hahaaaaaa

From where can it be available? Any link please?
回復

clplarry 發表於 2017-9-28 18:58
From where can it be available? Any link please?

淘寶有呢

評分

查看全部評分

回復

電氣石能否代替??一樣放負璃子
回復

westdoor 發表於 2017-9-28 18:51
唔使講嘢,
當年用兩舊RIO-5II左右開弓,鹽岩晶加埋三両重,咁就皮幾嘢!
商人只要有腦發燒友錢最易賺。{:1_6 ...

西門果然識玩!!!
回復

這舊藝術品我也覺得值數千yen.

當你與女友,点着了這件精品,在微弱灯光下,赤裸身体去听音乐,高低音延伸会很長,很遠。
best bang of 2017
回復

:師兄用了有什麼效果,可分享吓
回復

Ckfan 發表於 2017-9-28 21:20
:師兄用了有什麼效果,可分享吓

幾百蚊嘢,唔係吹水,自己可去買來一試便知。
回復

Thanks for your information.
回復

燈...洗唔洗換線...

評分

查看全部評分

回復

brahms 發表於 2017-9-28 21:40

一要換線就冇任何值得出post分享的任何意義了!!!!!!!!
回復

brahms 發表於 2017-9-28 21:40

我早排試過同盞燈換做用了十幾年的 ISOclean 金英插,即刻光咗,靚咗,講真的。當然不會大了一個音場,或高低去得更盡。

評分

查看全部評分

回復