新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ThomasLi@FB

[附件] 神級極品 fuse: Brimar fuse

racewong 發表於 2018-4-24 17:11
放屏風的話, 我都係鐘意SR BLUE.

當然我未試過搵四粒巴馬返黎插屏風咁顛啦.

So will you change back to sr as well?
回復

9394999 發表於 2018-4-24 18:15
So will you change back to sr as well?

我依家咪用緊sr插屏風囉
回復

racewong 發表於 2018-4-25 11:01
我依家咪用緊sr插屏風囉

oh i thought you are still using Alpha 10000 as i was reading your notes at the 同好會
回復

9394999 發表於 2018-4-25 11:05
oh i thought you are still using Alpha 10000 as i was reading your notes at the 同好會

我用緊一條BLUE, 一條BLACK番屏風.
回復

返香港過老豆節,順便執左2粒返台灣

本來DAC跟BD都係用緊10000
第一粒落係DAC,密度好好,多左啖氣...但有點崩角
好難形容,有DD開唔晒既感覺

唔急,又落埋BD度...掂勒
啖氣順晒,唔係話甜,但多左啖氣就豐富好多
鮮活生色,聽落幾富貴,又真係幾難返轉頭

特別係2條都上了之後,好自然就開大聲左
只上一條都唔覺,上2條就要開大聲D...舒服
回復

kmg 發表於 2018-6-20 20:09
返香港過老豆節,順便執左2粒返台灣

本來DAC跟BD都係用緊10000

當時我地一班發燒友插一條巴馬, 聽兩句, 我地已經叫晒春喎.
回復

有個原因係可能我落左太多太多貼紙
過百張應該算係重癮患者
所以系統本身已經被我激化得太緊要了
對巴馬的免疫力自然高一DD
我連數據機都有貼
回復

我四粒全部不合用,前級要用兩粒,高音爽到不舒服!電腦用兩粒一樣!已經放售了兩粒,尚餘兩粒,半價出譲!
回復

betta 發表於 2018-6-21 00:04
我四粒全部不合用,前級要用兩粒,高音爽到不舒服!電腦用兩粒一樣!已經放售了兩粒,尚餘兩粒,半價出譲! ...

請問師兄幾A
回復

我的前級用之fuse是250V 1A 20mm, 共兩支
回復

想要一支1A可以嗎?please pm
回復

半價即how much 呢?
回復

raysir1968 發表於 2018-6-23 19:44
想要一支1A可以嗎?please pm

可以。無問題!交收在我九龍城家。
回復

AS881 發表於 2018-6-23 20:29
半價即how much 呢?

我放售每支港元900.但勞煩師兄到我九龍城家交收。
回復

betta 發表於 2018-6-23 23:06
我放售每支港元900.但勞煩師兄到我九龍城家交收。

謝謝回覆!等我check下數值先
回復

可以呀!我二支1A一起要,my telephone 52235710
回復

Could you please pm your telephone number to me. Thanks
回復

betta 發表於 2018-6-23 23:04
可以。無問題!交收在我九龍城家。

Can trade tomorrow? Thank you Ching!
回復

raysir1968 發表於 2018-6-23 23:58
Can trade tomorrow? Thank you Ching!

Yes, in the afternoon is the best for me.
回復

換上巴馬在DAC跟BDP之後
在中頻上的確有點不夠氣的問題存在
但從BDP顯示出的畫質,足夠證明巴馬是條非常不錯的FUSE
所以問題極可能是安裝在AMP上的Powerhouse 8000

終於還是買了條BLUE裝上去了
效果非常不俗,問題完全解決...分享一下

評分

查看全部評分

回復