新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Sohappy

[前級] 盲衝 Accuphase C2850 + A47

What is the price of the white wavewood panel?  It appears that there are 8 pieces of Stillpoints Ultra 5 on the ASR II rack.  Am I right?

Congratulation.
回復

恭喜加入金仔會
回復

恭喜哂, 成套金碧輝煌西裝擺大廳, 實在人生一大樂事.
回復

靚呀, 全套金的確係靚仔的保証.
回復

starhifi 發表於 2017-10-28 14:50
What is the price of the white wavewood panel?  It appears that there are 8 pieces of Stillpoints Ul ...

件wavewood是在R33找位ching訂, 墊是audio reference

Audio ref

Audio ref

評分

查看全部評分

回復

banjo 發表於 2017-10-29 10:29
恭喜哂, 成套金碧輝煌西裝擺大廳, 實在人生一大樂事.

唔聽得都睇得
回復

最底用的釘墊
回復

[quote][size=2][url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2688896&ptid=107038][color=#999999]AS881

how much?
回復

睇圖其實可以將左右喇叭距離拉開一點,咁樣好聽好多的
回復

係呀
回復

pclai2000 發表於 2017-10-29 21:19
睇圖其實可以將左右喇叭距離拉開一點,咁樣好聽好多的

宜家對喇叭闊度5呎4 最開可以7呎3,拉到最開試?
回復

Sohappy 發表於 2017-10-29 23:09
宜家對喇叭闊度5呎4 最開可以7呎3,拉到最開試?

是,拉到7尺先正常
回復

聽了近2星期是否嬴E600十條街,之前e600是否夠力推GT2HD?

朋友正想買E650水貨推B&W804s擔心唔夠力推坐地。
回復

starhifi 發表於 2017-11-4 06:53
聽了近2星期是否嬴E600十條街,之前e600是否夠力推GT2HD?

朋友正想買E650水貨推B&W804s擔心唔夠力推坐地。 ...

暫時贏不到十條街亦未有Waㄧ聲感覺可能要煲吓先(以前E600都係咁越耐越有味),Gt2hd 唔大食好易推.
E600 推B&W 804s 要問吓其他Ching
回復

B&W 804s我未用過,但805s用過數年,用Goldmund 330, Jeff Rowland Continumn 500 及Burmester 082唔同時間推B&w805s,只有100W的Burmester 082先推得好805s, 連500W的Jeff Rowland都推唔好805s慨低音,所以對合併機推坐地警玩唔盡floor stand喇叭。

金仔第一次上阿二聽E600及A70我印像好好,有音樂味冇日本聲,十分耐聽。
回復

今期Hifi音響專訪發燒友真係愛金之人,C3850+A250x2+M6000x2.........
回復

咁正 睇吓先
回復

starhifi 發表於 2017-11-4 21:44
今期Hifi音響專訪發燒友真係愛金之人,C3850+A250x2+M6000x2.........

嘩, 玩到C-3850咁厲害, 一定要睇.
回復

個插咁脆弱

Sp

Sp
回復

Swisscable Ref RCA, not sohappy?
回復