新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6261|回復: 12

[線材] 香港人撑香港人 - 窮人三寶( 威馬牌)

已經好耐冇出post, 但真心這個post 唔出真係覺得對大家唔住. Hong kong brand by hong kong people. Wilmer workshop 威馬. 香港人撑香港人.

我叫佢窮人三寶. (Usb filter, 銀巴, 量貼. ) 另外我仲有牛和地盒
也是威馬牌. (之前用isol, 現在已經插ps4)

一個av system or 2 channel. 如果冇好嘅電源或者配件簡直係嘥時間. 識我嘅人都知我而家淨係睇now冇玩2 channel.

但試左新魚線+威馬 usb filter (前供電線) so far 呢個組合我覺得最抵玩和性價比最高(俾番我有Dd 追睇電視的感覺)之前試左好多玩法. 玩魚線可以千變萬化但盡其在我簡單美. Plug and play never die.

銀bar + 貼 (放在ar ccc之前用sr black, ip3) 以前會覺得銀bar 加貼未必有料到, 但plug and play 後. 我已經改觀. 畫面真係sharp 左和colourful 左. 真係口講無憑, 自己試先知.

其實我仲有威馬隻隔離牛同地盒但係嗰啲就要有人share 過, 我費事再講.

試下窮人三寶, 包有料到. 請自己contact wilmer. 我打中文差, 如果覺得中文怪, 請俾機會.

By the way, 隻usb filter 可以只插tv, 但加magic tv 和魚線更好.

評分

查看全部評分

馬Sir產品確係抵玩
師兄, 地盒篇文係小弟寫㗎...
回復

馬 sir 呢嘢真係平靚正!
回復

隻牛又真係抵
回復

師兄,我都係用咗馬sir隻牛後套機都好似升咗級咁,現在我的2062都放在牀下底了
回復

馬SIR仲有好多堅抵玩既小玩意. 你地分享多D啦.
回復

睇左c兄話隻usb filter插魚好就即刻買個試吓,係唔錯既!見有得再插地盒,上網睇過吓都係正面的,所以今日去買一套試吓,插左之後開頭睇唔到有乜分別!睇睇吓碟開始有D變化!光左D,畫面滑左睇碟時對眼舒服左,顏色好左小小, 確實係比唔用之前好。因為小弟新手玩影音!想問吓C兄們地盒是否要比時間慢慢越用越好呢?即你們的所為要煲。謝謝
回復

重点要提老細威馬先生 售後服務很好!有問必答
回復

Kit77 發表於 2017-10-30 22:56
睇左c兄話隻usb filter插魚好就即刻買個試吓,係唔錯既!見有得再插地盒,上網睇過吓都係正面的,所以今日去 ...

正常地盒不用break in. 地線才要break in. 如果budget ok, 試下入多隻做串聯, 效果不只1+1=2...

By the way, 你話-套, 請問-套甚麼?
回復

cheers 發表於 2017-11-1 18:42
正常地盒不用break in. 地線才要break in. 如果budget ok, 試下入多隻做串聯, 效果不只1+1=2...

威馬mqa小地盒,一套3隻
回復

試左新魚線+威馬 usb filter (前供電線) so far 呢個組合我覺得最抵玩和性價比最高

Ching請問以上連接方式係1.彩虹魚2.0直插威馬usb filter
還是2.彩虹魚2.0+官方前供電線+威馬usb filter?
由於小弟兩者都尚未擁有,所以想事先了解清楚,以免浪費金錢

評分

查看全部評分

回復

2,冇前供電点插usb filter
回復

ksing 發表於 2017-12-7 00:41
試左新魚線+威馬 usb filter (前供電線) so far 呢個組合我覺得最抵玩和性價比最高

Ching請問以上連接方式 ...

you may plug the usb filter directly into your TV
回復