新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5975|回復: 20

[附件] 君子好逑,玩完細波玩大波

試過喜馬拉雅山岩鹽燈的師兄都二口同聲的話"骨",又有些更要有咁大買咁大,又話紅色好過橙色,咁我就買多個紅色大波來試真係。

紅色大波的效果是比橙色細波更明顯,分別不是很大但聽到,兩隻開哂又好過只用一隻,神燈就是神燈,估佢唔到。
IMAG1865_1.jpg IMAG1866_1.jpg IMAG1867.jpg

評分

查看全部評分

個紅波波好魅惑
回復

如果分多幾個波同擺多幾個位再加埋光暗掣咪可以仔細地調聲囉?
回復

sgb 發表於 2017-11-27 22:32
如果分多幾個波同擺多幾個位再加埋光暗掣咪可以仔細地調聲囉?

我知有朋友用4,5支燈,擺到一房都係
回復

呢個真係好紅喎 呢隻8寸?
回復

係8寸
回復

八寸.....一手楂唔哂
回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-11-27 23:01
我知有朋友用4,5支燈,擺到一房都係

請問你朋友點解唔直接用負離子機既?
回復

PhantomGTR 發表於 2017-11-28 14:38
請問你朋友點解唔直接用負離子機既?

我自己主觀覺得岩鹽燈的作用不在負離子,因為它改善聲音的效果是馬上的,即一開就靚聲,一關就還原,只要你親自聽過,只是幾百元,你一定會買一個。

改善音效是應該由某種幅射由岩鹽發出,能量是來自燈膽。岩鹽就有濾鏡作用,情形似紅外線燈。
回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-11-28 15:28
我自己主觀覺得岩鹽燈的作用不在負離子,因為它改善聲音的效果是馬上的,即一開就靚聲,一關就還原,只要 ...

ic, ic, Thank you!
回復

請問師兄,用多燈會不會屋內有大量鹹氣
回復

Ckfan 發表於 2017-11-29 08:45
請問師兄,用多燈會不會屋內有大量鹹氣

岩燈是無味的
回復

ThomasLi c-hing, Could you please PM me the web-links(s) for purchasing the ball lamps. Many thnx!

Please also advise where to put the ball lamps to get the best results. Thnx!
回復

唔好意思師兄,我表達得不好,如果鹽氣釋放得多會不會機器快壞,好似住近海邊一樣
回復

nagramen 發表於 2017-11-29 23:56
ThomasLi c-hing, Could you please PM me the web-links(s) for purchasing the ball lamps. Many thnx!

...

已 pm 網址

岩鹽燈的位置似乎唔重要,只要是在房內就有效
回復

Ckfan 發表於 2017-11-30 00:36
唔好意思師兄,我表達得不好,如果鹽氣釋放得多會不會機器快壞,好似住近海邊一樣 ...

你的問題我回答唔到,感覺上是不會對其他器材有不良影響
回復

THX 師兄
回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-11-30 02:31
已 pm 網址

岩鹽燈的位置似乎唔重要,只要是在房內就有效

Hi Ching, please pm link too, Thanks
回復

ThomasLi@FB 發表於 2017-11-30 02:33
你的問題我回答唔到,感覺上是不會對其他器材有不良影響

FYI,我以前住荃灣海濱花園,係正海邊,所有電氣都很快會出事。呢金屬氧化得很快很快。當然,唔係一日就會變成咁的。
回復

Ckfan 發表於 2017-11-30 00:36
唔好意思師兄,我表達得不好,如果鹽氣釋放得多會不會機器快壞,好似住近海邊一樣 ...

如是真鹽燈,用得耐會溶,屋企潮濕也會快d,建議長開唔熄

咸氣理應多左,不過相信無海邊甘犀利

回復