新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: TPE007

[合併擴音機] Yamaha 1070 電源線

其實係我果組合嗰度。一對書架喇叭 + On wall center +4隻Kef 301(薄身Speaker) + 15SW , 雖然唔系好勁。但系絕對有澎湃嘅感覺 , 包圍感強 , 完全冇削嘅感覺。當然我係唔會用佢嚟聽歌,要聽歌,買部合併吧。
回復

不如你試下拆開部機,比條SR Black fuse佢,又平D,效果應該會仲大。(不過我冇咁做)。
回復

bmonkey999 發表於 2017-12-3 08:21
不如你試下拆開部機,比條SR Black fuse佢,又平D,效果應該會仲大。(不過我冇咁做)。 ...

回復

請教下,YPAO Volume (on),這功能有沒壓縮動態?
回復

TPE007 發表於 2017-12-3 16:23
請教下,YPAO Volume (on),這功能有沒壓縮動態?

最好唔開,冇晒力
係比你夜晚用黎唔嘈到鬲黎
回復

walterbear 發表於 2017-12-3 22:06
最好唔開,冇晒力
係比你夜晚用黎唔嘈到鬲黎

收到......!
回復

wildmanhk 發表於 2017-12-1 09:34
我的4030有MK1及MK11,MK11較1開揚並中音較潤。細節亦較多少少。

新一代4030 比2 channel 用定cd player用較好?另新一代4030有咩優點?
回復

Nippon 發表於 2017-12-4 12:26
新一代4030 比2 channel 用定cd player用較好?另新一代4030有咩優點?

我用在前級及2O5
回復

見師兄寫個後字,以為你用係後級 唔知用係amp夠唔夠力呢?
回復

我用在前級及205的是4030第一代勝在各樣平均,無什麼添加。 而新造的第二代線我用在後級中, 在中頻密度及力度都覺一代出色。 當然我後級試過一及二代這是二代用後的個人聽感。
回復

間唔中,開機後突然細聲左好多,要拔電源再開先回覆正常,買左四個月,前前後後有7/8次係咁,咁都好煩,請問有無師兄同我同一現象?THX
回復