新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12634|回復: 116

[分享] 又到年尾總結今年換左咩器材了?!

我就換左個NOTTINGHAM ANNA LOG唱盤, 唱臂, ACOUSTICAL SYSTEM ARCHON唱針.

最大工程就係拉左獨立電箱.
最後就係加入左PLIXIR 150電處.
你地呢?!

一齊黎分享下啦.

評分

查看全部評分

今年都算大豐收. 器材就冇太多進賬. 係入佐部Oppo sonica dac 同一部sine s60a電處 仲有一部lexicon rx7後級.
不過線材方面就都入佐唔少. 前後入佐兩條DPS4, odin jumper 三對, nanotech 2001 rca線7條, teana 喇叭線5條, 毒藥天籟電源線各一, 彩虹魚2.0 5條, mps m11r rca一對.

最近仲俾AS881師兄毒到我買部onkyo dap加條Samurai mk3神線玩moov. 真係過癮. 方便我呢D輕度感冒嘅玩家.

期待明年器材可以再進一步. 真正踏入兩槍世界

評分

查看全部評分

回復

回復

入咗2個地盒和幾條地線。
2017-12-23 15.38.36.jpg
2017-12-23 15.38.09.jpg
2017-12-23 15.43.49.jpg

評分

查看全部評分

回復

自費畀錢買嘅玩具就真係冇乜喇! HiEndy 提供嘅就真係玩咗唔少啦! 不過講到最有印象都係PPA 個件OCOX Switch! 直頭令到我整個c a s組合勁提升
回復

年尾大出血

評分

查看全部評分

回復

今年收獲:

ODIN2 & TELOS GNR *2  & TRIPOINT SPARTAN

好滾動, 如果不壞, 可以用過世

評分

查看全部評分

回復

kekecola 發表於 2017-12-24 12:55
今年收獲:

ODIN2 & TELOS GNR *2  & TRIPOINT SPARTAN

衰鬼, 件件精品
回復

我呢個CLS嘅人梗係唔少得磁能線啦...

Ultimate Speaker Cable, Ultimate Reference RCA digital cable, MC-6H power distributor, Ultimate Reference power cable.

當然仲有其他嘅...

PureAudioProject Trio 10 Voxativ speakers, Synergistic Research Active Ground block SE, PPS network switch V3. Isoacoustic GAIA III speaker isolators.

評分

查看全部評分

回復

年尾 中既毒!

MOSOURCE Poison

MOSOURCE Poison

評分

查看全部評分

回復

elo 發表於 2017-12-24 14:14
我呢個CLS嘅人梗係唔少得磁能線啦...

Ultimate Speaker Cable, Ultimate Reference RCA digital cable, MC ...

嘩, 今年好多新玩具喎
回復

今年買左連老板都讚嘅套裝機

080818cyf9dywdfwhfzckv.jpg 080818jmz7pper7swzrlf3.jpg 080818z08bb20c2nsxa0pt.jpg 080818hrn7emsmkcrsfc5e.jpg

Rogue Audio Cronus Magnum II & ARES

評分

查看全部評分

回復

回復

bigpun1975 發表於 2017-12-24 16:41
今年買左連老板都讚嘅套裝機

Rogue組合, 一定靚聲啦
回復

回復

只有4件,6件係目標。
回復

長長影子 發表於 2017-12-24 16:58
只有4件,6件係目標。

六件推田螺。。。
回復

racewong 發表於 2017-12-24 16:56
Rogue組合, 一定靚聲啦

佢主動讚好呀,好難得
回復

今年唔覺唔覺買下買下又一大堆:

Antipodes DS
Plixir 3000
Ologe Twenty subwoofer
Ologe One V2 speakers x 4
Bespoke passive preamp
Vento floorbase

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2017-12-24 17:43
佢主動讚好呀,好難得

咁明年要同廠升級,步步高陞
回復