新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: bigpun1975

[測試報告] 餓快活 - Tellurium Q Ultra Blue 電源線 ~ 評測

之前用過條BLACK PC...放係後級... 聲比較暗.. 高音BIL...怪聲.. 拆開睇..普通銅線.... 唔知係咪買左假野=V =
回復

hay1221 發表於 2018-1-16 16:05
之前用過條BLACK PC...放係後級... 聲比較暗.. 高音BIL...怪聲.. 拆開睇..普通銅線.... 唔知係咪買左假野=V ...

咁奇怪!等我睇下有冇機會借條Black 試下先
回復

hay1221 發表於 2018-1-16 16:05
之前用過條BLACK PC...放係後級... 聲比較暗.. 高音BIL...怪聲.. 拆開睇..普通銅線.... 唔知係咪買左假野=V ...

tellurium Q唔會咁差喎, 如果唔係英國果邊都唔會咁多好評啦.

等豬賓了解下先.
回復

睇完版主報告真係攪到小弟都心癢癢,宜家心兒條Black 電源線,現小弟只係玩AV前後級,不知用落前級或後級較好及效果如何,是否值得投資落去!?求版主有何高見
現前級Yamaha CX-A5100 用JPS in wall + IP2
    後級Sunfire TGA-7201   用Acrolink 4030II)。
回復

orhui 發表於 2018-3-10 19:23
睇完版主報告真係攪到小弟都心癢癢,宜家心兒條Black 電源線,現小弟只係玩AV前後級,不知用落前 ...

我建議先換前級電源缐做TQ BLACK , 4030 可以用住先
回復

orhui 發表於 2018-3-10 19:23
睇完版主報告真係攪到小弟都心癢癢,宜家心兒條Black 電源線,現小弟只係玩AV前後級,不知用落前 ...

咁樣分析力,寧靜度和聲音缐條都會有所提升
回復

bigpun1975 發表於 2018-3-10 23:20
咁樣分析力,寧靜度和聲音缐條都會有所提升

多謝版主意見
回復

bigpun1975 發表於 2018-1-9 20:55
大約在兩年前,一位版主寫了一篇名為「窮風流」的文章,大意是説自己又窮又要玩Hifi, 經常在荷包和玩具之間 ...

請問版主,旺角有冇得買
回復

DickCheng2@FB 發表於 2018-10-17 11:51
請問版主,旺角有冇得買

旺角有誠輝煌
回復

5該版主
回復

請問版主膽後用TQ可否加强厚暖度
回復

DickCheng2@FB 發表於 2018-10-17 15:13
請問版主膽後用TQ可否加强厚暖度

後級要用Black , Black 強項係背景黑,缐條好,唔算厚暖,只可以話微甜
回復

bigpun1975 發表於 2018-10-17 15:20
後級要用Black , Black 強項係背景黑,缐條好,唔算厚暖,只可以話微甜

5該版主
回復