新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: MDee

[前級] 你地話我應該買咩前級好呢?

未,聼日可能去聽REF6.
回復

MDee 發表於 2018-2-9 19:33
未,聼日可能去聽REF6.

Haha, ref6好毒, 小心。
回復

racewong 發表於 2018-2-9 21:13
Haha, ref6好毒, 小心。

我最中毐係在別人家聽完ARC 40周年紀念版前級,淨係個分體電源用料已經夠勁,每聲道分別用6550\6H30穩壓,然後輸出每聲道用4X6H30。
回復

了解過Ref 6 啦, 暫時都會考慮. 而我真係估唔到甘多人叫我買 Eso C1, 我以為最多人叫我買 C1100呢, 自己都最心動呢部. 如果ESO C1有得聽,真係好像試下.
回復

最近係個friend度聽左老麥啦,完左好耐,但好似都唔係幾岩我,密度就夠啦,不過覺得唔夠開揚!不過個樣真係鍾意!
回復

有冇試Jeff Rowland Corus?
回復

MM622 發表於 2018-3-6 17:54
有冇試Jeff Rowland Corus?

JR 又真係無唸過啊!人地話薄聲,唔知真唔真!
回復

我選C1100
回復

MDee 發表於 2018-3-6 18:01
JR 又真係無唸過啊!人地話薄聲,唔知真唔真!

去到Corus级別點會薄聲, 去試下先吧.

另外可試 constellation Audio Pre-amp 1.0 同 Power-amp Stereo 1.0. 厚聲, 通透, 密度高:

https://www.constellationaudio.com/inspiration

回復

期實好睇樓主想要咩聲先,聽咩歌多。要成set 諗。
回復

都唔選,介紹部CH L1給師兄,高頻飄逸妖艷,聲底透明度極高。
回復

MM622 發表於 2018-3-7 09:37

另外可試 constellation Audio Pre-amp 1.0 同 Power-amp Stereo 1 ...

讚成師兄提議,哈哈哈
回復

magidyna 發表於 2018-3-7 12:40
都唔選,介紹部CH L1給師兄,高頻飄逸妖艷,聲底透明度極高。

高頻飄逸妖艷 , 咁犀利?  難道CH 有妖法 ?
回復

MM622 發表於 2018-3-7 09:37

另外可試 constellation Audio Pre-amp 1.0 同 Power-amp Stereo 1 ...

這套constellation 真係好靚聲
回復

dekiller 發表於 2018-1-31 14:57
未聽過唔敢投票。但膽前就永遠推CAT SL-1。

近代機我也投CAT SL-1

評分

查看全部評分

回復

magidyna 發表於 2018-3-7 12:40

最怕電腦式插咭機,都係鐘意D傳統純analog機

評分

查看全部評分

回復

有冇考慮過呢個EAR 912呀!

https://www.stereophile.com/tubepreamps/1205ear/index.html

EAR 912

EAR 912
回復

MM622 發表於 2018-3-7 13:25
高頻飄逸妖艷  , 咁犀利?  難道CH 有妖法 ?

嘿嘿,不是我毒害你,你真的好好聽一下。
回復

AS881 發表於 2018-3-8 09:26
最怕電腦式插咭機,都係鐘意D傳統純analog機

師兄,唔可以插卡啊!只不過係可以變成單聲道。
回復

magidyna 發表於 2018-3-8 17:05
師兄,唔可以插卡啊!只不過係可以變成單聲道。

係咩? 不過我自己唔鐘意CH,睇到佢Ddisplay就冇乜興趣!呢種display唔長命!
回復