新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11628|回復: 16

[CD播放機] Esoteric K01X/K03X 再出新版了!

K-01 同埋 K-01X 嘅時鐘輸入都係 75Ω,今次 K-01Xs 終於都用 50Ω 喇,所以要加鐘就要留意,換句話講就即係話以前 K-01 同埋 K-01X 就用 G-01X 嘅 75Ω Word Clock,K-01Xs 就用 G-01X 嘅 10MHz 50Ω Reference Clock。
回復

二嫂好等錢駛
回復

唔係點掙你錢呀!
回復

過幾日隨時會見到 D-02X 嘅升級版 D-02Xs,又係將原有嘅 AK4490 改為 AK4497,哈哈。
回復

咁唔知K-01XS 在音質上同 Grandioso K1 差幾遠呢?  
回復

MM622 發表於 2018-2-7 02:03
咁唔知K-01XS 在音質上同 Grandioso K1 差幾遠呢?

睇兩部份解碼,K1足料好多,聲應該都有距離
回復

K-1 同 K-01XS 的解碼都是用 AK-4997, 內置鐘也一樣, 按埋音質是否應該很接近??
回復

MM622 發表於 2018-2-15 10:55
K-1 同 K-01XS 的解碼都是用 AK-4997, 內置鐘也一樣, 按埋音質是否應該很接近??
...

兩部都是用AK4497,但線路同其他零件都吾一樣,預算夠的話真係上K1吾會錯
回復

四月開始有得 upgrade 喎。

K-01X → K-01Xs 盛惠 350,000円(税抜),K-03X → K-03Xs 盛惠 280,000円(税抜):

http://www.esoteric.jp/products/vup/index.html
Xs エディションで新採用の最新D/Aコンバーター回路への換装。
ES-LINK Analog電流伝送への対応。
USB 入力部のアップグレード(DSD 22.5MHz、PCM 768kHz/32bit 対応、Bulk Pet対応)
回復

tleonard 發表於 2018-2-18 17:19
四月開始有得 upgrade 喎。

K-01X → K-01Xs 盛惠 350,000円(税抜),K-03X → K-03Xs 盛惠 280,000円( ...

有得upgrade好事
回復

有人跟我說, HK$65,000買到K01Xs 全新大昌行貨! 你信嗎?
回復

AS881 發表於 2018-3-29 18:58
有人跟我說, HK$65,000買到K01Xs 全新大昌行貨! 你信嗎?

信佢一成,雙目失明
回復

AS881 發表於 2018-3-29 18:58

立刻訂貨
回復

有好多人就係鐘意亂噏-個低價藉意同你討價還價!數字台個邊唔少呢D人!
所以好多人問價我都費事答佢, 唔係諗住$65,000買到仲要格價再平吓嘛!
回復

咁K-01X和K-01Xs,基本上有甚麼不同?
回復

tleonard 發表於 2018-2-6 23:50
過幾日隨時會見到 D-02X 嘅升級版 D-02Xs,又係將原有嘅 AK4490 改為 AK4497,哈哈。 ...

熱切期待喎!
回復