新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7068|回復: 22

[分享] 唔試唔知身體好? 你屋企啲電乾淨嗎?

今日收到 Lightspeed 香港代理「雅詠音響」一啲相,其實係上門安裝時一啲小測試,原來都幾有趣,去片!

以下是代理介紹:

雖然好多客人都認識我地Lightspeed,不過都係眼見為實!
香港電源雜訊其實都幾嚴重,其實我地仲多次係唔同客人家中量出紅色MAX!!
以下可以比大家睇下普通家居和駁上美國Lightspeed電源處理器後的分別
182448mqk304g0g3q4qhrr.jpeg 182447xwl68889aw2pe0k9.jpg

今天又為客人做了電源測試
用了光速後,影響器材最嚴重嘅 RFI, EMI 嘈音去到新低點
濾波技術有很多種,美國 “光速Lightspeed” 係使用被動式,不需火牛,不需線圈,無熱力,就把過濾做好了,而且光速本身吾會影響電源速度,令器材回覆最佳表現,速度最高,動態最強,幼滑細緻
181512ykckzwf55e8d1kw5.jpg 181512j8dv0v0gdh3m28xh.jpg

今天又幫買了我們產品的客人測量了家中電源
講多無謂,現實測試最實際。
使用我們CLS809 Lightspeed後的差別 數值即時靚曬
172843h7apkppbuu8p4k9k.jpg 172843mjpqqofvpe3ng3hf.jpg

香港可能太密集,市區嘅電源嘈音真係吾得了~今次係一梯十伙~~又 #紅色Max 爆錶
今次出到美國光速Lightspeed 509都還有110單位嘅電源嘈音....估計要609, 709或以上先夠做了
今次配搭人客心愛極稀有器材,我們心急等待佢嘅報告
124404i1uy2nnnf4ww2n99.jpg 124404er5jrjk6kbffqftk.jpg

如果大家覺得屋企啲電唔乾淨,加電處都係一個好方法,曾經我去過朋友響紅磡嘅屋企,佢旁邊就係工廠區,用電處前後分別都頗大,如果有以上情況,建議大家都係聯絡相熟代理搞搞佢喇

雅詠音響有限公司
Address
香港北角屈臣道4-6號海景大廈b座10樓1012室
Unit 1012, Block B, Seaview Estate, 4-6 Watson Road, North Point, Hong Kong
Contact Number
852 2324-9968
敬請預約
(Advance appointment is preferrable to visit our showroom.)
Email
[email protected]
對佢做舊測試野有興趣d
回復

回復

那东西外国网上有卖。像要7000银左右。对卖电源滤波器很有用。
回復

Blue Horizon有出呢部嘢,唔平,貴過佢部煲線機。普通用家買來都無乜用,代理就唔同啦,可以即時睇到用電處前後嘅效果。
回復

la1209 發表於 2018-2-14 13:49
Blue Horizon有出呢部嘢,唔平,貴過佢部煲線機。普通用家買來都無乜用,代理就唔同啦,可以即時睇到用電處 ...

咁我買部LIGHTSPEED好過啦.
回復

板主,不如買部返嚟,做會員福利
回復

rocmanb 發表於 2018-2-14 16:27

X2
回復

X3。。。。。
回復

咁貴架?   仲以為幾舊水東西   
真係買lightspeed 好過
回復

X4但我已經用緊H1咁仲有冇用
回復

jeansky 發表於 2018-2-14 13:05
對佢做舊測試野有興趣d

Too expensive!
回復

參考消費委員的報告 ,  把各大電處做一次電乾淨測試比較
回復

rocmanb 發表於 2018-2-14 16:27

買黎借比會員?
回復

回復

同老闆開下會先.
回復

racewong 發表於 2018-2-15 23:57
同老闆開下會先.

回復

幾錢?謝謝回覆!
回復

其實想請教各位家中power line EMI 嗰啲 e e 聲 有冇方法減少呢?  一到晚上就好嚴重
回復

racewong 發表於 2018-2-15 23:57
同老闆開下會先.

你自己咪老闆囉。
回復