新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10300|回復: 12

[電源線] 新年2份禮物的第二份[SINE S-30A雙磁力導管電源處理器]

送舊迎新,舊既吾去,新既不來,終於達到本人今年內的第2個目標,原想捻住Lightspeed CLS 309 及 SINE S-30A 二選一,兩者價位亦差不多及都有防雷擊線路.

Lightspeed CLS 309 美製,標註無火牛,無線圈,不限流,不耗電,抗衰老近乎零維修嘅電源處理器,功率因數修正功能,可以改善交流電電壓同電流轉換相位差.

SINE S-30A 本地貨,雙磁力導管結構,完全解決一般濾波器的限流問題,螺旋式接線方法,有效缓解電流冲撃力,增強低頻彈跳力,獨有電源補償設計.

http://www.hd199.com/thread-1602482-1-1.html
http://www.sthifi.com/%5Carticle%5Cviewarticle.asp?id=5584

另外電源處理器真的很難有DEMO來作測試,只可在網上收集到各用家心得及資料來作自己衡量,不過看過各個資料最後都選了SINE S-30A作為本人AV器材的電源處理.無雖多講
開箱最為緊要,駁好所有電源線後更係即時試機啦,背景真的比舊有寧靜得多,反而低頻量就過多,是否因EARTHQUAKE MiniMe P12V2亦是,不過空間感就多了很多.......

希望今年最後一個目標FOCAL ARIA 926亦達成.

評分

查看全部評分

恭喜狗年密密開箱
回復

放心,一定冇買錯
回復

本地製作一d都唔失禮,用後AV同兩聲道都有躍進...
回復

pepsiman 發表於 2018-2-22 11:19
本地製作一d都唔失禮,用後AV同兩聲道都有躍進...

原本捻Lightspeed CLS 309 及呢只30A,不知邊只較為合用,你認為309又如何呢?
回復

hangshun 發表於 2018-2-22 20:20
原本捻Lightspeed CLS 309 及呢只30A,不知邊只較為合用,你認為309又如何呢?

先唔講效果,一個直插一個橫插已經好大分別
回復

bigpun1975 發表於 2018-2-22 20:35
先唔講效果,一個直插一個橫插已經好大分別

請問橫插及直插分別在那,會否影響效能...
回復

hangshun 發表於 2018-2-22 22:07
請問橫插及直插分別在那,會否影響效能...

橫插一定要放櫃或架上,同效能無關
回復

hangshun 發表於 2018-2-22 20:20

小弟出過一個報告,主角就係佢地同中村,可以去睇睇...
http://www.hiendy.com/hififorum/ ... D697%26typeid%3D697
回復

bigpun1975 發表於 2018-2-22 22:09
橫插一定要放櫃或架上,同效能無關

原來同效能無關....只是慳位
回復

回復

嘩...兩條雙磁力導管
回復

想請問 純畫面質素改善大唔大?
回復