新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4270|回復: 8

[市場動態] Acurus ACT4前後級進駐專業影院

尋晚約咗人食飯未夠鐘,見有少少時間就衝咗上去專業影院搵Johnny哥,因為收到風Acurus最新ACT4前後級已經進駐,百事佬梗係身先士卒上去試吓鐘啦!AV前級嚟嚟去去唔係日本妹就係法國妹,今次有個美國妹打入市場,價錢定位仲要係兩者之間,而13聲道亦有利於一般家居,ACT4絕對有潛力打入本地市場,不能忽視。不過點都好,最緊要就係 -------- 好聲!!!!

評分

查看全部評分

由於時間唔多,我無揀到最新4K碟嚟試,反而用咗隻當年試到爛既BD「功夫熊貓」,Johnny哥亦好醒目即時揀咗Chapter 10逃獄一幕。

Acurus A2007 power amp IMG_9208.JPG

Wisdon Audio 前置及中置喇叭 IMG_9203.JPG

Sunfire XTEQ12 Subwoofer IMG_9205.JPG

MK Surround SPK IMG_9200.JPG

只係簡單5.1.2,都可以感受得到ACT4既能力不低,聲音厚實,高頻細緻,分析力超越日系品牌,而隻Sunfire十仔亦被佢收得貼貼服服,果然有料到... Johnny哥話ACT4同其他歐洲機一樣,需要用電腦輸入數據,然後以wifi連結到ACT4作設定。 IMG_9202.JPG

5.1.2已經有咁既效果,相信玩盡7.2.6肯定不得之了,我大膽問Johnny哥幾時有機會可以試到ACT4極限,又有無機會搞場試影會比會員開吓眼界呢? Johnny哥應承百事佬話會轉告老闆,有答案時會即時通知我,Yeah!!!希望唔使等太耐啦!!!...  

評分

查看全部評分

回復

之前玩過Acurus 後級,好聲呀!
回復

How much???
回復

回復

西洋菜巧貴呀!
回復

但佢帶比到你既實在又非一般日本妹可以媲美呢
回復

pepsiman 發表於 2018-3-23 23:01
但佢帶比到你既實在又非一般日本妹可以媲美呢

我都係鍾意食日本菜多啲
回復

添置專業影院,難怪甘貴,我自從被割到一頸血後,好多年都無再幫襯了
回復