新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5796|回復: 29

[官方活動] [花絮及討論區] 相約張國榮在KEF Showroom

前晚[相約張國榮在KEF Showroom]活動完滿結束. 在此要先多謝KEF借出咁靚既SHOWROOM及頂級器材, 一對百四萬既MUON加埋一套GOLDMUND. 靚聲保證.

KEF除左借場借器材, 仲準備左靚酒小食比HIENDY會員.

另外, 特別鳴謝-[聲望音響], 借出了現今最熱賣既唱頭及唱放 DS AUDIO-DS002. 令到今次的EVENT在黑膠播放方面更好聲.

仲要多謝LEOKING, 帶埋哥哥果套勁罕有既[告別樂壇專輯]黎與一眾HIENDY網友分享.

黎唔到既網友, 的確係一大損失,  不過唔緊要啦, 等我分享當晚相片比你地睇啦.

每次攪EVENT, 我鎗王都盡力提供最靚聲既組合比你地聽. 所以除左KEF SHOWROOM內的一套GOLDMUND與MUON外, 我與聲望音響特別借DS002光學唱頭播黑膠, 比大家可以聽下DS002光學唱頭既拾訊威力.

星期五, 我一早就約左聲望店長TONY食完LUNCH, 一齊上去KEF SHOWROOM SET頭SET盤.

DSC_4738.JPG DSC_4739.JPG

SET完頭TONY就返番聲望, 我就靜靜坐在KEF SHOWROOM, 獨享GOLDMUND + MUON的美聲.

一等就等到18:30, 第一個會員早於18:30已經到達KEF. 未到19:00, 已經坐滿了KEF SHOWROOM了.

開場白都係我鎗王多謝KEF及聲望音響, 及簡介今次為大家播放的器材.

DSC_4755.JPG DSC_4756.JPG

開首第一張碟就選了古巨基的SALUTE TO DEAR LESLIE.

之後就將哥哥既黑膠一隻一隻既不停播放.

WhatsApp Image 2018-03-28 at 15.01.57.jpeg

當中我安排左一個CD VS 數碼錄音的黑膠來一次比拼.

大碟揀左哥哥隻"寵愛張國榮"來作一次比較.
軟件方面, CD使用了滾石舊版CD, 黑膠就用番滾石最新出既黃膠.

大家都知道這隻寵愛張國榮已經係數碼錄音, 喺三四十人既耳朵見証下.... 証實了.....等會員自己講啦.

DSC_4765.JPG DSC_4759.JPG DSC_4762.JPG DSC_4761.JPG
大家一邊聽歌, 一邊細味品嚐美酒佳餚. 不經不覺已經個半鐘, 唯有影幅大合照, 大家傾多陣就散場啦.

講真, KEF個場實在太正, 加上今次有DS AUDIO DS002聽. 又有靚酒飲, 如果唔係驚阻左KEF員工收工. 真係玩到十一二點都得.

ANYWAY, 今次的 [相約張國榮在KEF Showroom] EVENT實在成功, 再次多謝KEF與聲望音響支持.

下次再見大家.

評分

查看全部評分

係4月初呢個時間來欣賞及緬懷一下張國榮嘅經典名曲,確係非常有意思!

由身價極高嘅KEF Muon大喇叭,所發出來哥哥嘅人聲,密度很高,有極高分析力之餘,仍然好有質感及極富感染力,非常靚聲 ,聽下一首,又一首,不經不覺就渡過了個半小時,可享受哥哥特別美妙嘅歌聲,因此感覺時間過得很快!

多謝Hiendy及KEF Music Gallery,可以安排今晚用身價,值百四萬嘅喇叭,來播放張國榮嘅黑膠,果然咁嘅身價,播放出嚟聲音,非常好聲及難忘

評分

查看全部評分

回復

今次配搭得宜,輕鬆的聆聽了一晚美聲,不枉此行

評分

查看全部評分

回復

多謝鎗王,Hiendy及KEF Music Gallery 及各同事熱情招待令我哋可以享受美味嘅音樂

評分

查看全部評分

回復

多謝 Hiendy 安排一個靚聲的晚上,有機會聽 Muon ,不枉此行

評分

查看全部評分

回復

無諗過有機會用KEF頂級喇叭聽返我送俾鎗王嘅Final Encounter演唱會,多謝Hiendy安排!

評分

查看全部評分

回復

多謝鎗王同豬賓搞今次活動呀

聽吓哥哥D歌,又見識到Muon,個場又咁正,如果時間可以再長多些少就過足癮啦

回復

chhlau 發表於 2018-4-7 07:48
無諗過有機會用KEF頂級喇叭聽返我送俾鎗王嘅Final Encounter演唱會,多謝Hiendy安排! ...

原來你在場 我真係多嘴 實情我係唔捨得買 都係追番隻紫色stand up 算
回復

Hungmo 發表於 2018-4-7 09:10
多謝鎗王同豬賓搞今次活動呀

聽吓哥哥D歌,又見識到Muon,個場又咁正,如果時間可以再長多些少 ...

大哥,原來琴晚響我旁邊影相嘅係你,真係失覺曬 我地第一次夾KEF 搞呢類有酒有歌嘅活動,唔知大家覺得點呢?

評分

查看全部評分

回復

bigpun1975 發表於 2018-4-7 11:21
大哥,原來琴晚響我旁邊影相嘅係你,真係失覺曬 我地第一次夾KEF 搞呢類有酒有歌嘅活動,唔知大 ...

多謝你就真

個活動正呀, 係時間短D, 同埋我估鎗王未開show已經飲晒D好年份威水

評分

查看全部評分

回復

Hungmo 發表於 2018-4-7 12:19
多謝你就真

個活動正呀, 係時間短D, 同埋我估鎗王未開show已經飲晒D好年份威水

仲有支廿年響度,不過反而冇支十年咁香
回復

尋日黑膠表現真係完勝CD及SACD,套DS Audio應記一功,黑膠真係無厎深潭。
話時話,KEF個場同對Muon真係唔錯,槍王可以係度搞多D分純

評分

查看全部評分

回復

Agassi 發表於 2018-4-7 14:26
尋日黑膠表現真係完勝CD及SACD,套DS Audio應記一功,黑膠真係無厎深潭。
話時話,KEF個場同對Muon真係唔錯 ...

下次搞咩好呀?
回復

非常豐富非常正的一個晚上,黑膠情迷張國榮多謝鎗王,Hiendy及KEF Music Gallery

評分

查看全部評分

回復

搅个黑膠白版碟通殺晚会如何?小弟有五、六隻廣東歌45rpm 毒性都幾猛。

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2018-4-7 16:38
搅个黑膠白版碟通殺晚会如何?小弟有五、六隻廣東歌45rpm 毒性都幾猛。

KING SIR又放毒呀....
回復

racewong 發表於 2018-4-7 17:01
KING SIR又放毒呀....

唔係隻隻好声,可以帶埋普通版即時比較,都幾得意㗎。
回復

leoking 發表於 2018-4-7 17:15
唔係隻隻好声,可以帶埋普通版即時比較,都幾得意㗎。

都幾過引喎. 諗得過.
回復

leoking 發表於 2018-4-7 16:38

我緊係贊成架,我出隻麟伯45轉睇下見唔見到尾燈
回復

update左相片啦. 大家可以去番第一個POST睇睇
回復