新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ivanso

[分享] 請教影音區的設計規劃

mark1 發表於 2018-4-19 15:08
又唔好話毒唔毒,膠流下姐。。。
我要大screen,  因為我有近視,又唔想帶眼鏡姐。。。

又學到嘢!

“我要大screen,  因為我有近視,又唔想帶眼鏡姐。。。 "

e句勁實用
回復

ivanso 發表於 2018-4-20 00:52
又學到嘢!

“我要大screen,  因為我有近視,又唔想帶眼鏡姐。。。 "

我怕隻老虎同你講:
睇嚟我都唔使減肥啦,你咁深近視,我減咗肥你咪睇我唔到...
回復

pepsiman 發表於 2018-4-20 09:22
我怕隻老虎同你講:
睇嚟我都唔使減肥啦,你咁深近視,我減咗肥你咪睇我唔到...  ...

您叫佢好呀, 肥d 好, 我最仲意大肥婆
佢聽日自己會去減架喇!
回復

mark1 發表於 2018-4-20 16:54
您叫佢好呀, 肥d 好, 我最仲意大肥婆
佢聽日自己會去減架喇!

我怕師兄你
回復

mark1 發表於 2018-4-19 15:08
又唔好話毒唔毒,膠流下姐。。。
我要大screen,  因為我有近視,又唔想帶眼鏡姐。。。

師兄,我都想去感受下全套jbl surround,尤其是用先風夾皇冠,揾日叫大口帶埋我去
回復

pepsiman 發表於 2018-4-20 09:22
我怕隻老虎同你講:
睇嚟我都唔使減肥啦,你咁深近視,我減咗肥你咪睇我唔到...  ...

回復

Shadow 發表於 2018-4-20 19:51
師兄,我都想去感受下全套jbl surround,尤其是用先風夾皇冠,揾日叫大口帶埋我去  ...

師兄, 歡迎掹衫尾嗎?
回復

ivanso 發表於 2018-4-21 00:49
師兄, 歡迎掹衫尾嗎?

我都係掹衫尾咋!
回復

請問各位師兄,
以現時環繞聲的發展,“Auro 3D”環繞聲制式會唔會成氣候呢?
回復

ivanso 發表於 2018-4-21 21:31
請問各位師兄,
以現時環繞聲的發展,“Auro 3D”環繞聲制式會唔會成氣候呢? ...

我覺得窄窄地,現時都好似Atmos 長俊 啲
回復

ivanso 發表於 2018-4-21 00:49
師兄, 歡迎掹衫尾嗎?

有機會下星期。。。歡迎上門指導
有興趣pm一下
回復

mark1 發表於 2018-4-22 20:27
有機會下星期。。。歡迎上門指導
有興趣pm一下

多謝師兄

不過我只係初哥, 可以上師兄到偷師求之不得,多謝曬呀師兄!
回復

ivanso 發表於 2018-4-22 22:37
多謝師兄

不過我只係初哥, 可以上師兄到偷師求之不得,多謝曬呀師兄!  ...

我有幸做倒"高級會員"已經好開心, C 兄您係"論壇大元老II"呢~~~ 指教指教就真~
回復

裝修計劃開始進行中, 在音效制式方面再加多幾個喇叭出口,應可兼容 “Dolby  Atmos , DTS-X ,& Auro 3D”。
現在首要工序先要新做多一個獨立供電的音響專用電箱出6個双蘇底,3個比兩聲道器材,另外3個比多聲道器材及投影機。而入牆電線考慮緊係咪用“灰武士(30A)”。

評分

查看全部評分

回復

ivanso 發表於 2018-7-20 23:41
裝修計劃開始進行中, 在音效制式方面再加多幾個喇叭出口,應可兼容 “Dolby  Atmos , DTS-X ,& Auro 3D” ...

全部好野喎
回復

30A灰武士電源線買咗1卷(165尺), 剛好穿了五個電制位,尚欠一個電掣位的電源線,要再去買多三十呎。

評分

查看全部評分

回復

ivanso 發表於 2018-7-30 23:35
30A灰武士電源線買咗1卷(165尺), 剛好穿了五個電制位,尚欠一個電掣位的電源線,要再去買多三十呎。

好壯觀,搵邊間搞?
回復

bigpun1975 發表於 2018-7-31 15:22
好壯觀,搵邊間搞?

自己相熟夾惯的裝修師傅。
佢幫我諗辦法解決好多技術上嘅問題, 既美觀又實用。
回復

ivanso 發表於 2018-7-31 18:20
自己相熟夾惯的裝修師傅。
佢幫我諗辦法解決好多技術上嘅問題, 既美觀又實用。
...

最緊要大家溝通到
回復

bigpun1975 發表於 2018-7-31 18:29
最緊要大家溝通到

互相溝通到確實好重要,雖然這個裝修師傅唔係好識玩hi-fi,但係佢唔多唔少都知道我想要啲乜。
回復