新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9390|回復: 17

[附件] 磁能新武器 : CT-1 Pro 磁能棒

半小時前收到,開個箱先 Screenshot_20180615-144839_Gallery.jpg

評分

查看全部評分

曄.好大粒.
有麼什改善?
回復

果然係磁能大師
回復

aecpose 發表於 2018-6-15 15:52
果然係磁能大師

你漏左個字.

果然係磁能線大師

評分

查看全部評分

回復

大師唔敢當,我只係CLS啫。
回復

好大碌下喎
回復

話咁快就到
回復

ELO 兄聽左幾日有報告未呢?
回復

我想請教和0.5比正幾多? 有冇三部以上,thanks
回復

成班細嘅睇你頭
回復

edm230 發表於 2018-6-20 18:09
成班細嘅睇你頭

成個Hiendy都知Elo兄係CLS...

當然會睇佢個頭啦

不過見佢玩得好開心, 攪到我都想CLS埋一份。。。
回復

aecpose 發表於 2018-6-20 11:30
ELO 兄聽左幾日有報告未呢?

CT1 Pro 插咗入磁能拖板已經有幾日,第一日插入去感覺就同之前嘅MC 0.5磁能棒效果差唔多,背景寧靜咗, 低頻彈跳力好咗...第一日嘅效果就係咁,聽落好似貴MC0.5咁多,但效果一樣,有D....不過玩開磁能線,都知道要畀2,3日時問等佢稳定。今日見到咁多師兄同版主都想知道效果,就係下午坐定定聽請楚。大家如果有留意我另一個講磁能線Helix RCA 嘅post,應該知道老頂Helix 蠃老三Ultimate幾多,點解提起Helix,其實呢段時間主要聽歌係用Helix因為就快要還冇得聽,今日一開始聽歌嘅時候,覺得效果同第一日差唔多嘅,唔通仲未煲好...正在R頭之際,發現原來我係揀左Ultimate嗰檔黎聽!嘩,即係話CT1 Pro 將老三拉近去老頂嘅表現:中高頻分析力,細緻度,分離度都有增長,太正啦。

咁師兄們會問,用Helix加CT-1 Pro會點,我唔敢講亦唔知道係咪將Helix拉近Pro series嘅距離,但老土D講,沒有最好,只有更好。

有師兄問1支CT1 Pro可以買到4,5支MC0.5,其實值唔值,我個人覺得值,因為佢係中高頻嘅表現MC0.5係做唔到。但我覺得CT1 Pro同 MC0.5係系統上係無衝突,如果已玩開MC0.5,加多支CT1 Pro,效果會出奇的好。如未玩0.5嘅,直上CT1 Pro可即時體驗磁能線最新技術嘅威力。

評分

查看全部評分

回復

好墀利呀

新技術巧勁
回復

elo 發表於 2018-6-20 22:33
CT1 Pro 插咗入磁能拖板已經有幾日,第一日插入去感覺就同之前嘅MC 0.5磁能棒效果差唔多,背景寧靜咗,  ...

好似好正咁
我要排隊等試
回復

aecpose 發表於 2018-6-21 07:54
好似好正咁
我要排隊等試

Aecpose兄

第1個一定係借畀你試啦,如果唔係你借條Helix RCA畀我,都比較唔到CT-1Pro可以有幾勁。
回復

昨晚老婆問我攪過D咩,點解電視D色濃郁左. 我話冇呀!原來CT1 Pro威力慢慢滲出黎。
回復

若一支可抵三、四支0.5,不止是抵,最重要是不再需要咁多插座,無論物理同經濟性都肯定有好處
回復

Legionee 發表於 2018-6-22 22:56
若一支可抵三、四支0.5,不止是抵,最重要是不再需要咁多插座,無論物理同經濟性都肯定有好處 ...

同意Legionee兄意見。我借左2支MC0.5畀人,1支CT-1 Pro頂得有餘。
回復