新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: livemusic

[電源線] Wilmer Workshop Ultimate Purifier x3

elo 發表於 2018-6-23 12:25
外國網站Tweetgeek都有Bybee制成品,但價錢唔平,又要隔山買牛。去威馬Sir 到,實惠又穩陣。我遲D都要再 ...

我交完呢批貨會做一條 X1 俾大家借嚟試

X3 太變態,我驚毒死大家,始終唔平,唔係個個接受到
回復

cheers 發表於 2018-6-23 13:02
馬sir, 想問條ac bullet有無保養和會有壽命期限定好似塊bybee木版無壽命期限?

請問bybee ac bullet 可否 ...

忘記講,可以裝機内,唔止 Oppo、唔理你已經有幾喪摩,Bybee 個效果仲喪!
回復

wilmerworkshop 發表於 2018-6-23 13:11
出 email 問吓囉

問左啦,商業秘密喎。洋人的性格
回復

wilmerworkshop 發表於 2018-6-23 13:16
忘記講,可以裝機内,唔止 Oppo、唔理你已經有幾喪摩,Bybee 個效果仲喪!

Isol-8 電處都得?如果得,我唔upgrade 部isol-8住,試下bybee bullet 先啦
回復

馬sir,可唔可以介紹下點樣裝在機內?Thx!
回復

裝係電處入邊唔知爽成點呢?
回復

cheers 發表於 2018-6-23 13:26
Isol-8 電處都得?如果得,我唔upgrade 部isol-8住,試下bybee bullet 先啦

得!咩電處、濾波都得!
回復

cheers 發表於 2018-6-23 13:22
問左啦,商業秘密喎。洋人的性格

怕人計到成本就真!
回復

jeansky 發表於 2018-6-23 16:07
裝係電處入邊唔知爽成點呢?

可以㗎,冇嘢夾唔到,只係如果有日想換電處就頭痕啲囉
回復

aj2111 發表於 2018-6-23 13:41
馬sir,可唔可以介紹下點樣裝在機內?Thx!

如果機内,最簡單就接火牛之前,最小一粒接 L,最多三粒接 L、N、G

再進一步係接火牛輸出,但火牛輸最少兩粒,亦未必只有一組電壓,可能幾重皮

同埋如果有日想換機又係頭痕要拆囉
回復

個人覺得老鼠尾較靈活,可試不同位置,不影響原裝器材,升級器材時又不需拆除又裝回Bybee子彈
回復

livemusic 發表於 2018-6-24 21:11
個人覺得老鼠尾較靈活,可試不同位置,不影響原裝器材,升級器材時又不需拆除又裝回Bybee子彈 ...

肯拆都唔一定無損,裝果吓一定就啱位接腳盡量短,調去第二度就未必完全啱位
回復

wilmerworkshop 發表於 2018-6-23 13:16

馬sir,oppo205全改版若再加Bybee還能提昇几多?(以一春、两春到三春计 )主要提昇那些方面?声還是画?唔该馬sir。
回復

appe 發表於 2018-6-25 16:57
馬sir,oppo205全改版若再加Bybee還能提昇几多?(以一春、两春到三春计 )主要提昇那些 ...

主要改電源,所以聲、畫都 upgrade,1、2、3 春已經係變態級,改落 Oppo 度可能會儍笑
回復

回應一下,三春果然恐怖,小弟對電方面的要求一向很高,由濾波,quantum系統,(地盒,手雷)用齊,三春依然令人目定口呆,更深,音場前所未有的濶,每個細節表現更細緻而且離箱,~~如果用相機來型容,之前是一般單反相機的自動對焦,經過三春洗禮,變變變眼球對焦,更要是多點對焦,呼籲各好友唔想定位,距離感估下估下,你一定要試試

評分

查看全部評分

回復

X3 幾耐先有貨?
回復

r002 發表於 2018-6-28 11:58
X3 幾耐先有貨?

依家仲有 6 條嘅柯打進行中,如無意外依家落單應該 10 號前有
回復

今日見到馬SIR好勤力地趕工
回復

benwongkk 發表於 2018-6-29 16:19
今日見到馬SIR好勤力地趕工

回復

首批 30 粒 Bybee AC Bullet 已經用完,下批大概月中到貨,加上生產 Ultimate Purifier 需時,依家訂或者想試聽要大概 20 號或之後先得,請大家耐心等待,多謝大家支持
回復