新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Davidsky

[合併擴音機] Soulution 330 合拼機的體驗 附加感想篇

wildmanhk 發表於 2018-7-14 16:03
鎗兄換speaker後要攪番十零二十零次家訪團先可滿足一眾hiendy friends.  ...

無所謂, 有好野當然要招呼網友啦
回復

Davidsky 發表於 2018-7-14 17:07
Shadow兄:其實知道丹拿轉老細之後真是有些不高興

但現在聽C2也相當滿意 尤其是 ...

我都係用緊C4S.可能要用過世.

評分

查看全部評分

回復

Harwood 發表於 2018-7-14 22:38

Harwood兄:那麼動聽的一對喇叭當然要玩過世 但有新野一定想嘗試
回復

回復

回復

Davidsky 發表於 2018-7-15 12:36
Harwood兄:那麼動聽的一對喇叭當然要玩過世 但有新野一定想嘗試  ...

男人....有錢就是身痕.
回復

Davidsky 發表於 2018-7-15 12:36
Harwood兄:那麼動聽的一對喇叭當然要玩過世 但有新野一定想嘗試  ...

真係
回復

Davidsky 發表於 2018-7-14 17:07
Shadow兄:其實知道丹拿轉老細之後真是有些不高興

但現在聽C2也相當滿意 尤其是 ...

丹拿一向比乜出乜,我又唔覺得意外!
反而真係有D興趣究竟傻佬信推丹拿可以有幾靚
回復

Harwood 發表於 2018-7-14 22:38

Harwood兄,C4揸過世都願啦,老實說,如要全面KO C4一定所費不菲!況且呢個世界亦絕對沒有無敵,所以C4也是長揸心滿意足了

評分

查看全部評分

回復

Shadow 發表於 2018-7-15 16:33
丹拿一向比乜出乜,我又唔覺得意外!
反而真係有D興趣究竟傻佬信推丹拿可以有幾靚  ...

Shadow兄:如有機會一定要試一試 因為soulution 330有>5000阻尼係數, 完全可以將C2的單元控制得貼貼服服 再用一條有質素的信號線!傳輸應有的高頻低音!應伸延得伸延…不會有過長的尾音!保證完全會令Shadow兄相當驚訝!不能相信!

請留意!衹是一部合拼330已經完全可以操控C2 不要再多想前後級!除非你能夠有另外一對高質素的訊號線和高質素的電源線!小弟好肯定如果…用前後級線材的質素沒有咁上下的話!用前後級一定會輸給330

評分

查看全部評分

回復

Shadow 發表於 2018-7-15 16:36
Harwood兄,C4揸過世都願啦,老實說,如要全面KO C4一定所費不菲!況且呢個世界亦絕對沒有無敵,所以C4也 ...

之前爭D鬼遮眼.臨埋門一腳走佬.否則而家用緊Tidal G2.
回復

Harwood 發表於 2018-7-15 19:00
之前爭D鬼遮眼.臨埋門一腳走佬.否則而家用緊Tidal G2.

知你身痕好耐啦
回復

Harwood 發表於 2018-7-15 19:00

你放售個排我本來都想接,不過最終比我揾到對M3,當然入M3啦!
回復

Shadow 發表於 2018-7-15 20:34
你放售個排我本來都想接,不過最終比我揾到對M3,當然入M3啦!

M3有机會要見識下.另外Dyna有件Consequence.最衰件野大件又要空間.
我鐘意佢多過Temptation.
回復

Davidsky 發表於 2018-7-14 15:42
Hungmo兄:有幾毒呢 應該慶幸小弟不在香港!衹怕師兄們聽了這一次的測試…很多師兄們會轉會{:5_ ...

好彩茅財, 唔係好大機會轉會

評分

查看全部評分

回復

Shadow 發表於 2018-7-15 20:34

Magico M3?
回復

回復

eds60 發表於 2018-7-17 00:39
Dynaudio M3

http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=114499

係喎, 60兄真好記性。
回復