新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: wildmanhk

[投影機] e-shift 6 JVC DLA - X5900

恭喜!!
回復

wildmanhk 發表於 2018-7-17 20:45
綜合來講

呢代e-shift 6 JVC DLA - X5900投影機畀我睇到係真正睇戲嘅感覺,而並非睇大電視嘅感 ...

首先在此恭喜wildmanhk兄得了心頭好 小弟有少少意外wildmanhk兄入手JVC 因為雷射投影…真4K投影已經相當流行!但JVC始終有一班捧場客 畫面真實自然,電影感相當好,衹要調校得宜基本上是相當出色的投影機 電視沒有得比較

我的美國朋友剛剛又入手了新款的JVC投影機,聽說內置已經有變形鏡頭2.35:1,型號是RS440,但不知是否屬實 wildmanhk兄X5900內置有冇此變形鏡頭功能呢?
回復

wildmanhk 發表於 2018-7-17 22:09
多謝Davidsky樓主  精品分享文章指引,先敢膽粗粗自己試下攪機  ...

在此再一次鳴謝wildmanhk兄的多次提及小弟的名字和拙作

JVC其實真是相當不錯的投影機 師兄們擁有的話記住那個微調像素一定要做!!如果不做的話真是得物無所用!只會係浪費

評分

查看全部評分

回復

Davidsky 發表於 2018-7-18 16:31
在此再一次鳴謝wildmanhk兄的多次提及小弟的名字和拙作

JVC其實真是相當不錯的投影機{: ...

絕對認同
回復

Davidsky 發表於 2018-7-18 16:25
首先在此恭喜wildmanhk兄得了心頭好 小弟有少少意外wildmanhk兄入手JVC 因為雷射投影 ...

我都唔清楚要check 下先。就算冇都好滿意喇。
回復

Davidsky 發表於 2018-7-18 16:25
首先在此恭喜wildmanhk兄得了心頭好 小弟有少少意外wildmanhk兄入手JVC 因為雷射投影 ...

JVC投影機現在是沒有變形鏡的。可考慮加以下變形鏡才可用盡4Kpixel 來看1:2.4電影又可以增加30%光度了

評分

查看全部評分

回復

恭喜wildmanhk
回復

wildmanhk 發表於 2018-7-17 20:45
綜合來講

呢代e-shift 6 JVC DLA - X5900投影機畀我睇到係真正睇戲嘅感覺,而並非睇大電視嘅感 ...

Wildmanhk兄,請問係邊可以買到?網上訂?小弟都好有興趣呀。謝謝
回復

Leslie8 發表於 2018-7-19 23:22
JVC投影機現在是沒有變形鏡的。可考慮加以下變形鏡才可用盡4Kpixel 來看1:2.4電影又可以增加30%光度了{:5 ...

多謝解答
回復

monster2016 發表於 2018-7-20 14:17
Wildmanhk兄,請問係邊可以買到?網上訂?小弟都好有興趣呀。謝謝

樓主已PM資料俾你 亦希望你能買到心頭好
回復

Leslie8 發表於 2018-7-19 23:22
JVC投影機現在是沒有變形鏡的。可考慮加以下變形鏡才可用盡4Kpixel 來看1:2.4電影又可以增加30%光度了{:5 ...

睇嚟我都暫時無需要
回復

wildmanhk 發表於 2018-7-20 14:37

O.....thanks Ching,收到PM
回復

wildmanhk兄 小弟都是剛剛購入jvc x7900 可否pm 在那處購入 spyder 5
和幾$
回復

wildmanhk 發表於 2018-7-20 14:37

Ching 好多謝你的資料。
你收貨時有無再額外多個箱裝住?

我PM吾到你,但就收到你Message
回復

JVC 校完真係Dead on the money SDR report.jpg JVC High Lamp Colorchecker.jpg JVC High Lamp 709.jpg JVC HDR.jpg HDR report.jpg

評分

查看全部評分

回復

chhanthony 發表於 2018-7-25 11:28
JVC 校完真係Dead on the money

樓主呢啲調教先係高手中的高手,快啲出果包膠喇。
回復

樓主你好我也是用x5900的但畫面比較偏黃要將色溫調校至7500 K 才 可以, 樓主可否影一些畫面設定的資料給我們學習學習, 可以作為參考 謝謝你
回復