新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9989|回復: 29

[CAS] 痴左線, 條ZU AUDIO EVENT MKII超毒呀.

前兩日去膽王拎左條EVENT MKII既ETHERNET CABLE回家接駁我套MSB...

一開聲已經O咀, 邊有咁靜既ETHERNET CABLE?! 最靚係高至超高頻....真係好鬼幼細, 又高貴....

煲左兩天, 中中頻既肉地都開始出埋黎...

等我試多幾日先寫個詳細報告啦.

先比D相片你地睇下先.

IMG_20180902_165330-1587x1190.jpg IMG_20180902_165344-1587x1190.jpg

鎗王師兄,請問有冇價位參考吓?
回復

jjwenda 發表於 2018-9-3 23:27
鎗王師兄,請問有冇價位參考吓?

5500 一米
回復

謝謝,等師兄包膠
回復

我都想要了解下LAN线为什么影响音色。有这方面资料吗?

回復

五千幾, 中高價 level 了。
但用咗 6N silver 線芯, 又頗合理呢。

Ethernet cable 咁好,  Zu Audio 其他的 digital cables 如 usb cable 又得唔得架?

回復

CKKeung 發表於 2018-9-4 06:12
五千幾, 中高價 level 了。
但用咗 6N silver 線芯, 又頗合理呢。

睇你有D身痕喎.
回復

dekiller 發表於 2018-9-4 05:06
我都想要了解下LAN线为什么影响音色。有这方面资料吗?

講到音色, DABLY果條LAN線最毒.
回復

racewong 發表於 2018-9-4 06:53
講到音色, DABLY果條LAN線最毒.

小弟覺得市場上的 ethernet cables, 最扺玩是三千頭的 Telegartner Gold。
最堅的是 Dalby Audio Meda, 其次是 Vertere HB。

若 Zu Audio Event II 真的是好, 就可以有多一個五千元级別供 CAS hifi友 選擇了。

回復

玩過wax喇叭線,可以說是真的假不了,假的真不了的個性。
回復

平凡人 發表於 2018-9-4 08:26
玩過wax喇叭線,可以說是真的假不了,假的真不了的個性。

咁有好有唔好啦
回復

CKKeung 發表於 2018-9-4 07:20
小弟覺得市場上的 ethernet cables, 最扺玩是三千頭的 Telegartner Gold。
最堅的是 Dalby Audio Meda,  ...

你有興趣都可以拎去試下...
回復

wax系中檔線而已,自己在ebay 買的,到手三千左右,咁個價格算系唔錯,做工都算收貨,欠一點修飾,比較直白,我無聽出所謂溫暖感覺,也無冷感。
回復

CKKeung 發表於 2018-9-4 07:20
最堅的是 Dalby Audio Meda,  ...

話時話我都未試過Telegartner Gold
回復

我十幾年前第一次開始中線毒就係Zu Mother PC,之後沉淪毒海,呢條lan都好給引
回復

racewong 發表於 2018-9-4 10:12
你有興趣都可以拎去試下...

where can borrow??
回復

我出左依個post後, 已經有網友pm我借左去試了。。。
回復

ckc87879484 發表於 2018-9-4 19:44
我十幾年前第一次開始中線毒就係Zu Mother PC,之後沉淪毒海,呢條lan都好給引 ...

依家既zu event系列會更毒, 你係時候要試番Zu audio了
回復

racewong 發表於 2018-9-5 00:43
依家既zu event系列會更毒, 你係時候要試番Zu audio了

咁代理重有冇得借?
回復

ckc87879484 發表於 2018-9-5 05:55
咁代理重有冇得借?

你同代理熟唔熟先?
回復