新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8648|回復: 25

[線材] Intona USB Cable

早排都好多c兄對這線有興趣,到底有幾多c兄買人咗,都唔見再有人開箱,有冇C兄分享下佢中楷個條USB線
i also want to know any comments from other chings.
回復

Ben Sir 待客真誠有禮。
何不直上他的 showroom 親耳品嘗一下?
耳聽為實呀。
回復

上星期打風冇上去買Ultimate,要等下次放假。
回復

無晒貨啦, 我都未有得試
回復

换线如换机,非一般的体验。。。
回復

有幸打風前買左ultimate, 打風都唔會悶
回復

用了一天reference的用家飄過.....

放在屋企開聲, 未煲都已經係兩個世界, 應該係我之前的usb 線級數太低吧(之前用blackcat), 密度之高,可聽弱音之多, 背景之黑完全不似換了線 反而更似換了新機......
回復

第二日我就把心一橫放血直上ultimate
而原本的reference亦即時有朋友接手

評分

查看全部評分

回復

溫馨提示, intona 三款嘅 usb 線,都係出自同一 lot 線。只是獨自測試而分 grading。
回復

pageup 發表於 2018-9-23 10:21
溫馨提示, intona 三款嘅 usb 線,都係出自同一 lot 線。只是獨自測試而分 grading。 ...

你就幸福啦。。。

好多老友都排緊隊。。。
回復

係香港,可能係最先用的頭一批用家
回復

pageup 發表於 2018-9-23 15:53
係香港,可能係最先用的頭一批用家

你。。。。
回復

pageup 發表於 2018-9-23 10:21
溫馨提示, intona 三款嘅 usb 線,都係出自同一 lot 線。只是獨自測試而分 grading。 ...

真唔明,用料一樣,設計一樣,掣作一樣,何解測試出來有咁大分别?好似好唔穩定咁,會唔會用用下,變左grade㗎?
回復

Samuelt 發表於 2018-9-24 07:22
真唔明,用料一樣,設計一樣,掣作一樣,何解測試出來有咁大分别?好似好唔穩定咁,會唔會用用下,變左gr ...

係不會的.  因為本身digital cable , including USB one , 只是所有 audio 廠唔提及唔夠的.  

Intona USB 的 Impedance Test 係由佢地收到線基時測試.  分Grade.  不是做完線分的.     而有一些線基, 由於可能Inpedance test 大個 +-2Ohm ,  基本上連PREMIUM 都唔到.  佢地基本上係唔用的.  佢地買好大lot 去分的.

情況比較似 10MHz CLOCK,  Cybershaft ,  當佢地收到二手 OCXO module ,  可以做到 -120dB (1Hz) OP20 的.  會做OP20,  只係 -113dB , 做OP13 .  也比較像High End power amp廠.  買大量的功率管.   matching 的工序.

it is a hand selection process .  

Best,
Blau

評分

查看全部評分

回復

blau.vol 發表於 2018-9-24 09:16
係不會的.  因為本身digital cable , including USB one , 只是所有 audio 廠唔提及唔夠的.  

Intona US ...

Ben sir, Ultimate 幾時再返貨?
回復

Ray@_@ 發表於 2018-9-24 16:59
Ben sir, Ultimate 幾時再返貨?

廠1.0 meter just totally out of stock,  no matter Ultimate or Reference ,  actually I want to re-stock also ...

if you prefer 0.5m or 1.5m one , please kindly let me know.

Best,
blau
回復

blau.vol 發表於 2018-9-24 19:20
廠1.0 meter just totally out of stock,  no matter Ultimate or Reference ,  actually I want to re-s ...

How much is ultimate 0.5m?
回復

blau.vol 發表於 2018-9-24 09:16

Intona US ...

OK明白,即是用料其實是唔同的。
回復

Samuelt 發表於 2018-9-25 07:16
OK明白,即是用料其實是唔同的。

Ben sir,  用了是完全一樣,只是測試數據不同, 如有錯請更正, 謝
回復